• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakitić otišao u Saudijsku Arabiju, pa pokušao da se opravda - svi mu se smiju zbog izjave!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić otkrio zašto je prešao u Saudijsku Arabiju, a mnogi mu ne vjeruju.

 Ivan Rakitić o dolasku u Saudijsku Arabiju  Izvor: Profimedia

Nakon što su prethodnog leta napravili haos na tržištu, januarski prelazni rok klubovi iz Saudijske Arabije nisu obilježili velikim transferima poznatih fudbalera. Jedno od rijetkih velikih imena koje se uputilo ka Rijadu je doskorašnji fudbaler Sevilje Ivan Rakitić, novi igrač Al Šababa. Iako je Hrvat bio na spisku navijača Hajduka za zimski prelazni rok - pa mu je nuđeno da krene koracima Nikole Kalinića, Ivana Perišića i Josipa Brekala - odlučio se za drugi put. Da li se prevario tek ćemo vidjeti, a da li se nepretno izrazio na predstavljanju? Jeste!

Nakon što je u Saudijskoj Arabiji pozirao sa dresom koji će nositi u narednih godinu dana i za to dobiti 15 miliona evra, Rakitić se obratio čitavom svijetu. Istakao je da vjeruje u projekat koji je započet, da je zbog njega izabrao broj 30, ali i da je potpisao ugovor sa Al Šababom zbog bogate klupske istorije - iako je vjerovatno trofejniji od ovog tima osnovanog 1947. godine.

"Izabrao sam Al Šabab nakon što sam čitao o klupskoj istoriji. Vjerujem da je vrijeme za novi i veliki izazov", rekao je Rakitić i dodao:"Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al-Šababu i projektu 'Vizija Saudijske Arabije 2030', uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost."

Hrvatski fudbaler možda stvarno vjeruje u budućnost projekta koji je započela Saudijska Arabija, ali teško je vjerovati da ga učenje istorije ubijedilo da pojača Al Šabab. Primjera radi, ovaj tim nije velik poput Al Itihada ili Al Nasra, što govore i trofeji koje su osvojili kroz istoriju. Al Šababa je tek šes puta bio šampion Saudijske Arabije, uz po dva trofeja u Kupu Kralja i Kupu Princa. Jednom su osvojili Kup pobjednika kupova u Aziji i jednom superkup u Saudijskoj Arabiji, što ipak nisu trofeji veliki kao oni koje je Ivan podizao kroz karijeru.

Rakitić je na početku kariejre sa Bazelom osvojio Kup Švajcarske, sa Seviljom dva trofeja u Ligi Evrope, a sa Barselonom ubjedljivo najviše trofeja. Tokom godina u slavnom španskom klubu po četiri puta je osvajao prvenstvo i kup u Španiji, dva puta Superkup Španije, a po jednom Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko prvenstvo klubova. Takođe, ima srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kada je Hrvatska poražena od Francuske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC