• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska unija staje na kraj Superligi Evrope: Makron dobio podršku svih članica osim Španije

Autor Haris Krhalić

Vlada francuskog predsjednika Emauela Makrona uspjela je dobiti podršku Evropske unije.

 emanuel makron Izvor: Shutterstock

Superliga Evrope suočava se sa snažnim evropskim otporom. Dok promoteri takmičenja nastoje pokrenuti svoj turnir, Francuska je, prema informacijama Politike, dobila podršku Evropske unije za zajedničku izjavu članica koja bi osigurala "vezu između godišnjeg učinka u nacionalnim takmičenjima i svih evropskih takmičenja". Izjava je potpisana od strane svih članica EU osim Španije.

Vlada francuskog predsjednika Emanuela Makrona sada poziva Evropsku komisiju da donese zakon koji će ojačati tu vezu. Jezik koji povezuje nacionalni učinak i međunarodno rangiranje u francuskom memorandumu ide dalje nego bilo koja prethodna izjava EU, koja se nikada ranije nije tako eksplicitno odnosila prema Superligi.

A22 Sports Management, promotivna firma, pokušava oblikovati svoj projekat koji je prvi put predstavljen u aprilu 2021, nako što je presuda Evropskog suda pravde u decembru prošle godine otvorila vrata njihovim planovima. Francuski napor za zakonodavno suzbijanje Superlige dolazi dok se Evropska fudbalska federacija (UEFA) priprema svoj kongres u Parizu u četvrtak.

EU već godinama zauzima stav protiv Superlige, a francuski dokument poziva Komisiju da "razmisli o odgovarajućim načinima primjene Rezolucije Savjeta 2021. o očuvanju otvorenosti takmičenja, sportskog znanja, solidarnosti i vrijednosti u sportu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC