• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl na "Olimpiku": Roma pokazala zube, ali Inter je ove sezone prejak za sve u Italiji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki preokret u Rimu i slavlje "nerazura", koji nastavljaju da gaze protivnike u Seriji A.

 Markus Tiram Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Odigrala je Roma sjajnih 45 minuta, imala vođstvo protiv lidera Serije A, ali je Inter u drugom poluvremenu postigao tri gola i pokazao zašto je ove godine glavni favorit za "skudeto".

Još jednom su "nerazuri" potvrdili dominaciju u domaćem prvenstvu, te nakon minusa iz prvog dijela stigli do velikog preokreta u 24. kolu i slavlja 2:4 (2:1).

Fenomenalno prvo poluvrijeme počelo je sjajnom prilikom za Stefana el Šaravija, kada je jan Zomer odličnom intervencijom "izvukao" loptu ispod prečke. Uzvratili su gosti i odmah stigli do vođstva. Frančesko Aćerbi se najbolje snašao i glavom pogodio cilj. Provjeravali su arbitri dugo ovu situaciju, smatrajući da je Markus Tiram bio u ofsajdu i pritom smetao domaćem čuvaru mreže, ali je gol na kraju ipak priznat.

Uprkos rano primljenom golu, "vučica" je nastavila sa dobrom igrom. U 28. minutu dosuđen je slobodan udarac za domaće, Lorenco Pelegrilni idealnim centaršutem poslužio je Đanluku Manćinija, koji je glavom matirao Zomera. U finišu prvog dijela igre, brz kontranapad Rome u potpuni preokret pretvorio je El Šaravi. "Faraon" je izuzetno precizno šutirao, lopta se odbila od obje stative i završila iza leđa Interovog golmana.

PRVI PORAZ

Danijele de Rosi upisao je prvi poraz na klupi Rome. Otkako je preuzeo kormilo od Žozea Murinja, novi trener "vučice" zabilježio je tri pobjede (Verona 2:1, Salernitana 2:1, Kaljari 4:0), ali protiv mnogo moćnijeg rivala nije mogao bar do boda.

I kod drugog gola asistent je bio kapiten Rome Pelegrini, koji igra fenomenalno od dolaska De Rosija na klupu. Na prethodna tri meča postigao je tri gola, a večerašnje dodavanje za gol bilo mu je takođe treće u posljednja četiri susreta.

U nastavku je tim Simonea Inzagija, koji je meč gledao s tribina zbog suspenzije, pokazao zašto je lider Serije A.

Već u četvrtom minutu nastavka gostujući tim se vratio. Odbrana Rome nije bila najbolje postavljena, što je iskoristio Tiram i pogodio za 2:2. Francuz je bio nezaustavljiv i nedugo zatim uz pomoć Anhelinja još jednom zatresao protivničku mrežu, za novi preokret na meču. Mogao je Inter lako i do četvrtog gola, ali se ispriječila stativa poslije šuta Benžamana Pavara.

Nije Roma imala snage da se drugi put vrati iz rezultatskog minusa. Inter je sačuvao vođstvo, a onda u nadoknadi potvrdio pobjedu. Alesandro Bastoni istrčao je kontranapad kao da je prvi minut, te savladao nemoćnog Ruija Patrisija za konačnih 2:4.

Nezaustavljivo "nerazuri" nastavljaju pohod ka "skudetu". Praktično neokrznuti izašli su iz serije teških utakmica, stigli do petog uzastopnog slavlja, a sedmog računajući sva takmičenja, te sačuvali veliku prednost nad drugoplasiranim Juventusom.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC