• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA otkrila koji je najskuplji tim u istoriji! Nekad bio fudbalska sila, sada baca miljarde evra i smiju mu se

Skoro milijardu i po evra koštao je ovaj tim.

 Mančester junajted ima najskuplji tim u istoriji Izvor: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema izvještaju Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), prošlosezonski tim Mančester junajteda najskuplji je ikad okupljen u istoriji fudbala. Ekipa Erika Ten Haga koštala je u sezoni 2023/24 1,42 milijarde evra, kada se saberu sva obeštećenja plaćena za transfere igrača koji su stizali za Old Traford. Prethodno najskuplji tim bio je Real Madrid iz 2020. godine.

Junajted je u svlačionici prošle sezone okupio igrače za koje je plaćao vrtoglave iznose, pa je najskuplji bio Brazilac Antoni, kao primjer Junajtedove prakse da preskupo plaća igrače koji to ne zaslužuju. Krilni napadač je ove sezone tek nedavno dao prvi gol (trećeligašu), u trenutku kad nije imao niti jednu asistenciju, takođe.

Antoni (23) plaćen je Ajaksu čak 95 miliona evra, a sada mu je tržišna vrijednost 35 miliona (prema transfermarktu), poznato je da je engleski štoper Hari Megvajer u avgustu 2019. plaćen Lesteru čak 87 miliona evra, da je Džejdon Sančo plaćen Dortmundu 2021. čak 85 miliona evra, a sada više i nije igrač Junajteda, već se vratio među "milionere" na pozajmicu, nakon što je dao samo 12 golova i namjestio duplo manje na 82 utakmice za Junajted. Takođe, brazilski as Kazemiro (31) plaćen je Realu čak 70 miliona evra u trenutku u kojem je imao 30 i po godina.

U ovu računicu nisu uračunati transferi Mančester junajteda pred početak tekuće sezone, dolasci Rasmusa Hojlunda (20) iz Atalante za 73,9 miliona, Mejsona Maunta iz Čelsija za 64 miliona evra, golmana Intera Andrea Onane za ogromnih 50 miliona evra...

Klub koji je na prelazu dva vijeka bio sinonim za fudbalsku silu i koji je imao moćan sve do prije desetak godina i odlaska Aleksa Fergusona u penziju završio je prošlu, najskuplju sezonu u istoriji tek na trećem mjestu tabele Premijer lige, iza Mančester sitija i Arsenala, a u Ligi Evrope je dogurao samo do četvrtfinala, u kojem je ispao protiv Sevilje. Navedni iznos od 1,42 milijarde evra donio je "crvenim đavolima" trofej Liga-kupa Engleske, što ni u kom slučaju ne može da bude dovoljno ni za klub te veličine, niti za tolika ulaganja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC