• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kao da Zvezda kupi u Partizanu dva-tri igrača" Ranko Stojić: Sve piše u knjizi, odmah sam otrčao po nju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznati menadžer i bivši golman slikovito je opisao situaciju evropskog velikana

 Ranko Stojic o Borusiji Dortmund Bajernu kao Zvezda i Partizan Izvor: TV Arena sport/screenshot

Poznati srpski menadžer i stručni konsultant TV Arena sport, Ranko Stojić, govorio je o dvomeču nokaut-faze Lige šampiona PSV Ajndhoven - Borusija Dortmund. "Neko bi rekao da su u PSV-u blagi favoriti, ali imamo Dortmund, koji je u maloj krizi rezultata, ali ne i igre. U Ligi šampiona je koncentracija drugačija, diže se fokus 10-20 odsto u odnosu na ligu. Ako pričamo o kvalitetu holandskih šampionata, svuda je kriza stare garde 'formatora', jedan od njih bio je pomoćnik Aleksu Fergusonu i radio je dobro kada je Ronaldo stigao u Junajted, tri puta nedjeljno je radio sa njim. Van Nistelroj je takođe isticao šta mu je to značilo, ali zadržali su svoj osnovni cilj, strategiju, nisu se nikad udaljavali od toga da je njihova liga malo više od razvojne. Uvijek iskoči par timova i generalno, njihova liga je 20-30 odsto više od razvojne i drže se toga. Mislim da je to liga malo ispred švajcarske, belgijske, kako volimo da kažemo, neki sub-top", rekao je on.

Pogledajte trenutnu situaciju u holandskoj ligi, uz koju je PSV "izašao" iz grupe Lige šampiona kao drugoplasirani iza Arsenala, a ispred Lansa i Sevilje. Takođe, uz Nijemce, Stojić je komentarisao i Bundes i Dortmundovu situaciju u Njemačkoj.



Standings provided by Sofascore

"Dortmund je igrao finala i osvajao je. Mnogo sam naučio od (legendarnog trenera, Otmara) Hicfilda i često ga ističem, iako sam tada živio u Francuskoj, a on je često govorio da je mnogo naučio u knjizi (Bleza) Paskala, velikog francuskog filozofa i književnika, "Misli" i to je isticao u intervjuima. Kada je to rekao, odmah sam išao da tražim tu knjigu. To mnogo znači igračima, pogotovo trenerima. Ta era Dortmunda bila je fenomenalna, imali su i tim, stručni štab i finansijske mogućnosti. Bajern Minhen uvijek ima prevashodni cilj da oslabi najvećeg konkurenta, Borusija nije mogla da se odbrani od toga. To bi bilo kao kada bi Zvezda sada kupovala jednog ili dva igrača Partizana i automatski oslabiš najvećeg konkurenta. Haland je skautiran, plaćen je tada 25 miliona evra čini mi se i mislio sam tada da je prevelika cifra, a nakon toga znamo gdje je otišao"

Pogledajte Dortmundovu situaciju u Bundesu, uz koju je uspio da dominantno nastupi u Ligi šampiona tokom jeseni. "Milioneri" su u grupnoj fazi sa 11 bodova osvojili prvo mjesto ispred Pari Sen Žermena, Milana i Njukasla.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:10
Liga šampiona, Zvezda - Siti, sat vremena pre početka
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC