• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelac provocirao, pa dobio batine na terenu: Protivnik ga tukao rukama i nogama! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvojica fudbalera počeli tuču nakon završetka meča, a zatim se umiješali svi.

 Masovna tuča fudbalera Izvor: Twitter/FutebolCipriota/printscreen

Verbalni okršaj na utakmici Kupa Kipra između gradskih rivala u Limasolu prerastao je u masovnu tuču, pošto jedan od fudbalera nije želio da trpi uvrede na rasnoj osnovi! Dok su se Apolon i AEL borili na terenu, izraelski fudbaler Eliel Perec probao je gnusnim uvredama da isprovocira Lujia de Lukasa iz Dominikanske Republike. Štopera AEL-a sačekao je kraj meča, a zatim pretukao svog protivnika koji ga je vrijeđao tokom čitave utakmice.

Navodno, uvrede su se nizale tokom meča jer su njih dvojica vodili mnogo duela na utakmici, a Izraelac je bio nepristojan i kada je sudija dao znak da je kraj. Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako nešto dobacuje ka De Lukasu, koji ga zatim prvo udara rukom u glavu, a zatim i nogom u tijelo. U sukob su se umiješali igrači oba tima, izraelski fudbaler je pobjegao, a zatim probao da se junači i kada je na terenu bila velika gužva.

U danima nakon utakmice Luji de Lukas je izdao saopštenje.

"Ovim saopštenjem želim da se obratim fudbalskim fanovima na Kipru, prijateljima AEL-a i Fudbalskom savezu Kipra. Iskreno se izvinjavam i žalim zbog incidenta koji se desio nakon utakmice. Moji postupci su neprihvatljivi i neprofesionalni. Želim da se izvinim i kolegi kojeg sam udario, ali i ostalim koji su žrtve mog neshvatljivog ponašanja. Nikad ranije u karijeri nisam imao takav incident. Bio sam profesionalac u svakom timu, te se nikad nisam fizički obračunao. Ne želim opravdavati svoje postupke, ali um mi se pomutio jer je i protivnički fudbaler bio neprofesionalan i ponašao se neprihvatljivo od ulaska u igru. Konstantno me vrijeđao na rasnoj osnovi. Ne želim ni izgovoriti riječi koje mi je uputio. Nikad u karijeri nisam iskusio ovakav rasizam.Zbog frustracije i poniženja nisam mogao razmišljati, pa je i moja reakcija bila nedostojna. Nema izgovora za to. Policiji sam prijavio rasističke uvrede, a s advokatom idem dalje pred Fudbalski savez Kipra, UEFA i FIFA. Još jednom se izvinjavam svima za moje neprihvatljivo ponašanje. Ovakvim stvarima nema mjesta u ovom sportu. Idemo dalje. Sad samo fokus na tim", naveo je defanzivac.

Izvori sa Kipra ukazuju na to da je kap koja je prelila čašu bio vojnički pozdrav Eliela Pereca na samom kraju utakmice. Navodno, zbog tog gesta ga je Luji de Lukas fizički napao, a obojica su sankcionisani crvenim kartonima koje je glavni arbitar podijelio nakon završetka utakmice. Što se tiče utakmice, Apolon je pobijedio (3:1), a za poraženi AEL nastupili su srpski fudbaler Slobodan Medojević i Slavoljub Srnić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC