• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA upozorila na namještanje, reagovao i predsjednik države

Autori mondo.rs Autori Beta

Konkretni potezi povodom krupnog problema.

 UEFA-Kipar-namjestanje-utakmica-predsjednik Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik Kipra Nikos Anastasijadis izjavio je u petak da želi da se pojača borba protiv namještanja fudbalskih utakmica u toj državi uvođenjem niza mjera, uključujući promjenu zakona koja bi omogućila da se prate sumnjive aktivnosti u klađenju.

Krajem prošlog mjeseca, širom Evrope je pisano o optužbama o nameštanju na Kipru.

Možda će vas zanimati

"Spremni smo da usvojimo bilo koju dalju mjeru koja se čini potrebnom kako bismo efikasno mogli da se suprostavimo korupciji ili prevarama u fudbalu", rekao je Anastasijadis.

On je predstavio sedam novih mjera koje vlada Kipra treba da usvoji tokom opsežnog sastanka o suzbijanju namještanja utakmica, problema koji je okupirao fudbal u toj zemlji.

Nove mjere bi uključile zabranu neovlašćenim osobama pristupe stadionima, odnosno svlačionicama, kao i stvaranje nezavisnog pravosudnog organa koji će odlučivati samo o slučajevima vezanim za sport, uključujući nameštanje utakmica.
j
Cilj je uspostavljanje zamjenika ministra sporta koji će biti zadužen za sprovođenje zakona, pravila i smjernica za nekoliko drugih odgovornih tijela. Sve utakmice druge lige će biti snimane i arhivirane kako bi se pomoglo policiji u slučaju istrage kada se pojavi sumnja o namještanju.

Evropska fudbalska unija (UEFA) nedavno je skrenula pažnju Kipru o mogućem namještanju četiri utakmice drugog ranga takmičenja, kao i nekoliko u nacionalnom kupu te zemlje.

Anastasijadis je kazao da takvi navodi nisu novi i ponovo je apelovao na svakoga ko ima informacije o namještanju da istupi, uz obećanje da će anonimnost onoga ko prijavi kriminal biti zaštićena.

"Neosnovani navodi izneseni u javnost, a bez teških činjenica, nisu dovoljni da bi se istražiteljima omogućilo da pokrenu krivični postupak", naveo je predsjednik Kipra.

Ministar pravde Džordž Savides prethodno je pozdravio odobrenje izmjena zakona o prisluškivanju kojim će se policiji olakšati da sprovede nalog sudije.

Ranije ove sezone, Fudbalski savez Srbije je donio zvaničnu kaznu zbog namkeštanja utakmica u Prvoj ligi Srbije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC