• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skender najavio gostovanje u Konjicu: Znamo da nas čeka teška i specifična utakmica

Autor Haris Krhalić

Trener Širokog Brijega Dino Skender i krilni napadač Ilija Bagarić najavili su meč u Konjicu.

 dino skender, ilija bagarić Izvor: PROMO/NK Široki Brijeg/Jabuka TV

Fudbaleri Širokog Brijega, pod trenerskom palicom Dine Skendera, sa dvije pobjede su otvorili drugi dio Premijer lige BiH. Širokobriježani su prvo slavili na gostovanju na Koševu rezultatom 1:3 da bi nakon toga bili bolji i od drugog sarajevskog kluba, ekipe Željezničara sa 2:0.
Izabranici Dine Skendera sutra će u okviru 21. kola Premijer lige BiH gostovati u Konjicu kod Igmana.

Na konferenciji za medije uoči pomenute utakmice, Skender je rekao kako očekuje tešku utakmicu, ali i da želi pobjedu u Konjicu.

„Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalnim učinkom na početku ove polusezone. Idemo prema naprijed. Od početka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetniji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom“, rekao je Skender, pa dodao:

„Znamo da nas čeka teško gostovanje i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna ekipa. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda.“

Na raspologanju za utakmicu u Konjicu šef stručnog štaba plavo-bijelih ima gotovo sve igrače, osim nedovoljno oporavljenih Tomislava Adolfa Tomića i Sirila Kpana. U konkurenciji će biti i Mateo Mužek koji je stekao pravo nastupa.

Novinarima se obratio i Ilija Bagarić koji se zbog povreda nije naigrao u prvom dijelu sezone, ali sada je zdrav i spreman.

"Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivnu atmosferu među igrače i navijače. No, sadaisključivo gledamo prema utakmici protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu", rekao je Bagarić.

"Znamo što trener traži od nas i mislim da ćemo to na najbolji mogući način prenijeti na teren i razveseliti nase navijače. Znamo kako u ligi nema lakih protivnika što su pokazali rezultati u nekim utakmicama. Moramo biti fokusirani na teren, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega bojati", naglasio je on.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

Subota:

Igman - Široki Brijeg (13.00)
Tuzla siti - Zvijezda 09
Sloga - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Posušje - Velež (14.00)
Željezničar - Sarajevo (18.45)

Ponedjeljak:

Borac - GOŠK (17.45)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC