• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jubilarni" 10. uzastopni poraz Željezničara u gostima! Široki Brijeg skinuo i drugi skalp Sarajlijama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U posljednjem meču 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg je zasluženo pobijedio sarajevski Željezničar.

 Široki Brijeg Željezničar 20. kolo PL BiH Izvor: Adem Catic / FKZ.ba/www.fkzeljeznicar.ba

A na meču je nastavljena crna serija Željezničara na gostujućim terenima - ni na 10. uzastopnoj utakmici plavi nisu osvojili niti jedan bod!

ŠIROKI BRIJEG - ŽELJEZNIČAR 2:0 (1:0)
/Kuprešak 58, Mišić 90/

Izabranici Dine Skendera su bolje ušli u utakmicu i u prvih 15-ak minuta propustili dvije stopostotne šanse, ali do odlaska na odmor nisu uspjeli da savladaju golmana gostiju Vedada Muftića.

Upravo je golman Želje bio i najzaslužniji što je ekipa sa "Grbavice" sačuvala aktivan rezultat pred drugo poluvrijeme.

Najprije je Ivan Pranjić sam izišao ispred Muftića, ali je golman Želje odbranio njegov udarac iskosa sa 15 metara, da bi potom čuvar mreže plavih sa "Grbavice" skinuo i "zicer" Iliji Mašiću iz peterca.

Ekipa Brune Akrapovića nije imala opasnih napada niti šuteva ka golu Širokobriježana, pa golman Ivan Bender nije imao nijednu intervenciju.

Na otvaranju drugog poluvremena, ponovo su odmah zaprijetili domaći i to Daniel Lukić, koji je makazicama pokušao da ugrozi gol Želje, ali je bio izblokiran.

Tražili su Širokobriježani jedanaesterac poslije gužve i navodnog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali sudija je pokazao da se igra nastavi. Deblji kraj je tom prilikom izvukao as Želje Nemanja Cavnić koji je razbio nos udarcem u stativu.

Muftić je ponovo bio na visini zadatka i u 55. minutu nakon što je Mihail Kuprešak uputio "bombu" iskosa sa 20-ak metara, ali ni golman Želje nije mogao ništa tri minuta kasnije.

Luka Marin je sjajno dijagonalom uposlio Kuprešaka, koji je na krivoj nozi uhvatio Muftića i poslao loptu u malu mrežu - 1:0.

Do samog finiša nije bilo posebno velikih uzbuđenja na "Barama", domaći su kontrolisali igru i rezultat, da bi u 90. minutu, Široki Brijeg definitivno potvrdio pobjedu i nad drugim sarajevskim rivalom nakon što je slavio na "Koševu" protiv Sarajeva u prošlom kolu (1:3).

Poslije kontranapada, Andrija Drljo se okliznuo na centru, a loptu je uzeo Petar Mišić i istrčao sam prema golu Želju, matiravši Muftića za konačnih 2:0.

Tim sa "Pecare" već u srijedu će ugostiti mostarski Velež u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak. Trener: Dino Skender

Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Drljo, Karić, Amoah, Selimović, Ovčina. Trener: Bruno Akrapović.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC