• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica u engleskom Čempionšipu: Pola lige se bori za opstanak, Lester sve bliže povratku u elitu

Autor Haris Krhalić

Ko će u niži rang?

 lester Izvor: Richard Lee / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleski čempionšip po mnogima spada u jednu od najtežih liga na svijetu. Jedan od glavnih razloga za to je svakako broj utakmica, s obzirom da se u drugom rangu engleskog fudbala takmiče 24 ekipe pa tako svaka u regularnom dijelu sezone odigra 46 utakmica.

Iz godine u godinu klubovi su ujednačeni, a tako je i ove sezone u kojoj su razlike u kvaliteti među timovima minimalne.

To najbolje pokazuje i tabela nakon nekompletnog 36. kola. Naime, gotovo pola klubova strahuje od ispadanja u niži rang, a Roterhem je gotovo siguran putnik u Ligu jedan sa 19 bodova.

Na pretposljednjem mjestu tabele nalazi se Šefild venzdej sa 38 bodova koliko ima i Stouk siti, nekadašnji premijerligaš koji je na dobro putu da završi u trećem rangu engleskog fudbala. Isto bodova imaju Hadersfild i QPR, ali ove dvije ekipe su odigrale i utakmicu manje.

Utakmica manje odigrao je Birmingem koji sa 39 bodova zauzima 19. poziciju.

Nakon toga slijede tri ekipe koje nakon 36 kola imaju 40 – Milvol, Blakburn i Plajmut.Svonsi je uspio skupiti 42 boda. Dva boda više imaju Midlzbro, Bristol i Votford koji na 12 poziciji još ne može biti siguran da je izborio opstanak.

Kada je u pitanju gornji dio tabele, tu su stvari malo jasnije. Lester je prvi kandidat za povratak u Premijer ligu sa 81 bodom, nakon čega slijede Ipsvič i Lids sa 78 odnosno 76.

Četvrtu poziciju drži Sautempton sa 70 bodova dok su na posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje Vest bromvič (59) i Hal (57) te za ove pozicije predstoji velika borba u posljednjih deset kola.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC