• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španska "Marka": Ermedin Demirović je kapiten s razlogom! "Bokser" koji je eksplodirao u Bundesligi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ugledna španska "Marka" posvetila je tekst o napadaču reprezentacije Bosne i Hercegovine Ermedinu Demiroviću.

 ermedin demirović Izvor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog odličnih partija u dresu Augzburga, gdje nosi i kapitensku traku, madridski dnevnik "Marka" objavila je u srijedu i priču o Ermedinu Demiroviću, podsjetivši najprije da je boravio kratko u španskoj Primeri, odnosno ekipi Deportivo Alavesa.

Ermedin Demirović (Hamburg, Njemačka, 1998.) kratko je boravio u Deportivo Alavesu, naveo je list i dodao da je su ton karijere nekadašnjeg omladinca RB Lajpciga bile pozajmice (Sošo, Almerija i Sent Galen), uprkos što je bio veoma efikasan, a pokazao je  učinkovitost i u prvom timu Alavesa, postigavši ​​šest golova u četiri utakmice.

"On ima 19 godina i odličan je u završnicama. Morate biti strpljivi s njim, ne možete ga kriviti ni za šta", rekao je Abelardo, tadašnji trener Alavesa, o "devetki" koja je debitovala s dva pogotka protiv Formentere, a bio je strelac i protiv Malage u sezoni 2017/18.

Ali, 2020. godine Alaves ga je za 3,7 miliona evra prodao u Frajburg, gdje je postigao osam golova na 69 utakmica.

Reprezentativac BiH je ove sezone "eksplodirao" u Augzburgu u koji je stigao prošle godine i već u prvoj sezoni izjednačio tih osam golova u Bundesligi, a ove ih je povećao na čak 14 pogodaka.

Samo napadač Bajerna Hari Kejn sa 27, Serhu Girasi iz Štutgarta (20) i Openda sa 17 golova su više puta tresli mrežu od Demirovića, koji je zabilježio i osam asistencija.

"Marka" je podsjetila i da je "Bokser" nadimak Demirovića, koji se u djetinjstvu jedno vrijeme bavio "plemenitom vještinom".

"Ja sam radnik. Ekipa sada igra bolje što je očito ključno. Promijenio sam svoju igru ​​u stil u kojem više uzimam loptu, nešto što vjerovatno nisam radio mnogo na početku prošle sezone jer nisam imao povjerenja za to. Sada imam podršku svih", rekao je Demirović, koji je i kapiten ekipe iako je stigao tek 2022. godine.

Njegov bivši trener Enriko Masen, kojeg je u međuvremenu naslijedio Jes Torup, istakao je da je Demirović postigao mnogo u svlačionici Augzburga.

"Tokom prošle godine mnogo puta sam govorio o njemu, kako trenira, kakvu energiju unosi u tim na treninzima i na utakmicama. On je kapiten s razlogom", citirala je "Marka" njegovu izjavu o Demiroviću.

Izvor: Shutterstock

U reprezentativnoj karijeri, Demirović je u dresu "zmajeva" dosad odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol, a novu šansu imaće u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Ukrajine 21. marta na zeničkom "Bilinom polju".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC