• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijski analitičar: "Sve nas je iznenadio crveni na derbiju"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Raka Đurović smatra da nije bilo mjesta za crvene kartone ni na jednoj strani na meču Crvene zvezde i Partizana.

 Sudijski analitičar Raka Đurović - nije trebalo biti crvenih kartona na vječitom derbiju Izvor: K1 televizija/TV Arena sport/Screenshot

Gledali smo odličan fudbal u derbiju, na kraju je bilo 2:2 i podijeljeni su bodovi na "Marakani", ali je bilo mnogo priče i oko suđenja. Crno-bijeli su prvo htjeli crveni karton za Im Bom Hvanga poslije duela sa Aldom Kaluluom u kontri Partizana, a zatim je bilo nezadovoljstva poslije drugog žutog kartona za Ksandera Severinu poslije duela sa Šerifom Endijaeom. 

U razgovoru za "Sportski žurnal" sudijski analitičar Raka Đurović je istakao da je logično rješenje za ovaj meč bio Srđan Jovanović. Ipak rekao je da sudija Pavle Ilić nije mnogo grešio, iako se videlo da je bio nervozan. Što se tiče crvenih kartona, nije se složio sa procjenom da je Ksander Severina zaslužio crveni. 

"Nije bio start za drugi žuti karton. Sudije se uvijek rukovode time da prekršaj za isključenje bude ubjedljiv i siguran. Sve nas je iznenadila odluka sudije Ilića. Igrač Zvezde nije najbolje primio loptu pa je tokom građenja bilo kontakta. Nema dileme da kad udarite protivničkog igrača po licu da zaslužujete crveni karton, ali drugo je kad kroz građenje dođete bilo kog dijela tijela. Maksimalnje arbitar mogao da pokaže samo običan faul u korist Zvezde", rekao je Raka Đurović "Žurnalu". 

Što se tiče starta Korejca Im Bom Hvanga nad Aldom Kaluluom u kontri Partizana podržao je Pavla Ilića i istakao da nije bilo mjesta da se dosudi crveni karton. 

"Nije bilo elemenata za isključenje Hvanga. On je bio najbliži golu, ali važni su i ostali elementi. Dva saigrača su bila u punom trku i nisu gubila brzinu. Te situacije ne mogu da budu za crveni karton, posebno ako uzmemo u obzir mjesto prekršaja. Apsolutno ispravna odluka sudije što nije isključio Hvanga", zaključio je Đurović.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Nije to Rako crveni, nego drugi žuti.... Pa što je Miloje izveo Kangu nakon prvog žutog kartona, a bio mu je glavni igrač... Nego je znao da ovaj zna biti konfliktan a i zasrljati... A grobari neka slave ovaj derbi dugo jer se provukoše kroz iglene uši... Brane se cijelu utakmicu i igraju na kontru, ko de je Radnik iz Surdulice došao na Marakanu....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC