• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin as se tokom bombardovanja prijavio u dobrovoljce! Napustio klub u Francuskoj i došao da brani zemlju od NATO-a!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Koreografija navijača Crvene zvezde, kojom su odali poštovanje patriotizmu bivšeg asa i predsjednika Crvene zvezde.

 vladan lukic 1999 u vojsci za vrijeme nato bombardovanja koreografija delija Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Navijači Crvene zvezde, Delije, istakli su sliku bivšeg asa i predsjednika kluba, Vladana Lukića, napravljenu 1999. tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju. Na prijateljskoj utakmici protiv Zenita u subotu, oni su i na taj način odali poštovanje Lukiću, koji je u vrijeme napada napustio svoj klub u Francuskoj i prijavio se u dobrovoljce, da bi branio zemlju.

Iako Lukić o tome nije često govorio, najpotpuniju sliku njegovog patriotskog poteza dao je u intervju za MONDO Nenad Jestrović, bivši saigrač člana Zvezdine generacije iz 1991, koja je postala prvak Evrope i svijeta. Član najuspješnije generacije Crvene zvezde i njen kasniji predsjednik nije otkrio saigraču šta će biti povod razgovora... "I ja sam bio iznenađen, nije mi ništa rekao šta će da kaže, samo mi je rekao hoće da ide kod predsjednika, da pričamo. Znam da je stalno pratio šta se dešava na Kosovu", rekao je Jestrović.

"Predsjednik je mislio da se on šali, čak je tražio da mu da i terensko vozilo, džip, da se bori protiv NATO zločinaca. Predsjednik mu je to dao, izašao mu je u susret. Luka je veliki patriota, davao je 200 odsto sebe, volio je da zna šta se dešava ovdje, bio je nevjerovatan po tom pitanju, a bio je sjajan fudbaler", kazao je Jestrović za MONDO.

Vladan Lukić je odrastao u Zvezdi i bio jedan od malobrojne Zvezdine djece koja su prošla sve selekcije i stigla do tima koji je 1991. pokorio Evropu i svijet. Karijeru je 1993. godine nastavio u Atletiko Madridu, a uz epizode u Vojvodini i OFK Beogradu nastupao je i za Marbelju, Sion, Mec. Poslije bombardovanja odigrao je još sezonu u Grčkoj. Bio je predsjednik FK Crvena zvezda u njenom najtežem periodu, od maja 2009. do novembra 2012.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC