• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski narod je uz Rusiju!" Rus izgubio od Zvezde, pa pomenuo navijače - želio je da se zahvali

Slavni fudbaler Sergej Semak govorio o podršci srpskog naroda Rusiji.

 Sergej Semak o utakmici sa Zvezdom Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga odigrali su prijateljski meč (1:0) u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić". Tokom reprezentativne pauze, a samo dan nakon tragedije u Moskvi gdje je izvršen teroristički napad, fudbaleri dva tima izašli su na teren da pokažu bratske odnose srpskog i ruskog naroda.

O tome je nakon utakmice govorio i nekadašnji fudbaler, a sada trener aktuelnog šampiona Rusije, Sergej Semak. Nakon poraza njegovog tima od Crvene zvezde u prvom planu su mu bili podrška srpskih navijača u veoma teškom trenutku za njegov narod i državu. 

"Tragični događaji koji su se odigrali u Moskvi bili su šokantni za sve. Govoreći o podršci srpskih navijača, želim da im se zahvalim na saosjećanju prema našem narodu u ovom teškom trenutku. Mislim da su navijači koji su prisustvovali večerašnjoj utakmici pokazali poštovanje i da im je stalo do onoga što se desilo juče. Bez sumnje je to bio potresan trenutak za sve nas", rekao je nekadašnji ruski fudbaler.

Semak je u Beograd doveo ekipu bez nekoliko standardnih prvotimaca koji se trenutno oporavljaju od povreda, ali je i pored toga njegova ekipa odigrala dobar meč. Rezultatski je mogla i bolje da prođe, a na kraju je jedini pogodak na meču postigao mladi Nikola Knežević, koji je Zvezdi donio pobjedu u finišu susreta protiv slavnog ruskog kluba.

"Što se tiče kvaliteta, to je bila dobra utakmica, ali nažalost nismo uspjeli da postignemo gol i primili smo gol koji je mogao da se izbjegne. Imali smo šanse, ali naša preciznost je bila loša. Što se tiče ekipe, dali smo vrijeme za igru onima koji ga ne dobijaju dovoljno tokom cijele sezone. Oni koji nisu došli u Srbiju ostali su u Sankt Peterburgu i tamo se trenutno oporavljaju i treniraju", rekao je Semak i dodao: "Teško je reći da li je rezultat pošten. Tim koji postigne gol pobjeđuje. Ako večeras nismo mogli da postignemo gol, iako jesmo, ali je gol poništen, nije u redu govoriti o količini promjena koje su napravili timovi. Čestitamo Crvenoj zvezdi na pobjedi, a mi nastavljamo da se spremamo za zvanične utakmice. Imali smo dobre šanse, ali naša preciznost večeras nije bila na mjestu. Mislim da u tom trenutku nismo igrali dobro, Artur Černij je izgubio fokus, pa se lopta odbila do centra i igrač protivničke ekipe se našao u savršenoj poziciji za gol.

Trener Zenita iz Sankt Peterburga istakao je da nije imao mnogo vremena da priča sa trenerima Crvene zvezde, ali da je zahvalan na atmosferi koja ih je dočekala. "Ne, nisam imao priliku da sjednem i razgovaram sa njima, ali smo razmijenili nekoliko riječi. Atmosfera koju su nam navijači danas napravili bila nevjerovatna. Rekao bih da su ti ljudi sada sa nama. Kao tim, takođe želimo da izrazimo naše saučešće i da pokažemo našu podršku našem narodu", zaključio je Semak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC