• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović dobija novog trenera! Naslijedio je Mihu, htio revoluciju u fudbalu u formaciji 2-7-2

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dušan Vlahović bi kod novog trenera Tijaga Mote takođe trebalo da bude udarna igla.

 Tijago Mota kandidat za trenera Juventusa Izvor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Juventus je pobijedio Fiorentinu 1:0 (1:0) i sedam kola prije kraja je treći na tabeli. Gotovo sigurno će naredne sezone opet igrati Ligu šampiona, što je bio cilj, ali sve je izvjesnije da to neće biti sa trenerom Maksom Alegrijem. Već dugo kritikovani trener "stare dame" popravio je rezultate ove sezone, ali ne i igru svog tima koja se smučila navijačima. Tako je protiv Fiorentine njegov tim imao posjed od 25 odsto, a u drugom poluvremenu to je bilo tek 16%!

Alegri se branio da fudbal "igraju dva tima i da je teško imati sto odsto posjed lopte", gurajući pod tepih činjenicu da su za čitavo poluvrijeme njegovi igrači razmijenili četrdesetak dodavanja, igrajući iza lopte protiv Fiorentine. Takav fudbal rukovodstvo više ne želi da gleda i zato će Alegri dobiti otkaz na kraju sezone, godinu dana pred istek ugovora.

Njega bi trebalo da naslijedi bivši reprezentativac Italije Tijago Mota koji ove sezone pravi čuda sa Bolonjom. Rođeni Brazilac je preuzeo Bolonju od Siniše Mihajlovića i podigao je ekipu na viši nivo, tako da su trenutno na četvrtom mjestu na tabeli koje vodi u Ligu šampiona. Igraju dopadljiv fudbal, doduše ne u formaciji 2-7-2 kojom je privukao pažnju kada je postajao trener, a od tada je prešao veliki put.

Talentovani trener je navodno postigao načelni dogovor sa Juventusom i preuzeće klub od ljeta, dok je prethodno vodio omladince Pari Sen Žermena, potom Đenovu, Speciju i sada Bolonju. U igračkoj karijeri bio je član Barselone, Atletika, Đenove, Intera (sa kojim je osvojio tripletu kod Murinja) i Pari Sen Žermena.

Vidjećemo kako će se Dušan Vlahović uklopiti u njegov sistem, pošto je sve jasnije da mu ne odgovara konstantno "rvanje" sa protivničkim fudbalerima da bi došao do dve-tri lopte po utakmici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC