• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati vaterpolista preuzima fudbalskog ex-Yu velikana: Dok se sve ruši, zovu njega da spasava stvar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U vaterpolu je bio prvak Evrope i najbolji na svijetu. Sada ga čeka potpuno drugačija misija.

 Josip Pavić preuzima Hajduk Izvor: MN PRESS

Bivši golman vaterpolo reprezentacije Hrvatske Josip Pavić (42) mogao bi da postane novi predsjednik Fudbalskog kluba Hajduk Split. Nadzorni odbor posrnulog ex-Yu velikana reagovao je poslije debakla ovog proljeća i smijenio predsjednika Lukšu Jakobušića, a zatim i trenera Mislava Karoglana, navodno bi na njegovo mjesto mogao hrvatski as iz potpuno drugog sporta.

"Na Poljudu se sve glasnije priča da bi novi predsjednik Hajduka mogao biti legendarni golman hrvatske vaterpolo reprezentacije Josip Pavić", objavio je portal Index.hr

Josip Pavić je odlično poznato ime u regionalnom sportu, ne samo u vaterpolu. Bio je dugogodišnji lider "barakuda", jedan od najvažnijih igrača selektora Ivice Tucka i naravno, čest gost Beograda i Srbije sa nacionalnim timom svoje zemlje.

Pavić je rođen u Splitu 1982. godine, učestvovao je na čak tri olimpijska turnira (Peking 2008, London 2012. i Rio 2016), a u Londonu je 2012. proglašen za najboljeg golmana na turniru. Iste godine proglašen je i za najboljeg golmana na svijetu, dok je četiri godine kasnije, u Riju, bio barjaktar hrvatske olimpijske delegacije na otvaranju Igara.

Izvor: MN PRESS

Josić Pavić proveo je karijeru u dva velikana - Mladosti iz Zagreba (do 2015). i Olimpijakosu, sa kojim je bio prvak Evrope 2018. godine.

Na novom poslu Pavić će imati veliki izazov, jer je Hajdukova sezona poslije obećavajuće jeseni doživjela potpuni krah. Ni to što je Ivan Perišić došao u klub nije pomoglo da se Hajduk ne uruši još jednom i da ni ove sezone ne osvoji titulu, koju čeka još od 2005. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC