• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Islamska Država prijeti Ligi šampiona!? Panika zbog najave terorističkih napada na četiri stadiona

Cijela Španija je na nogama poslije jezivih pretnji na društvenim mrežama, dok se preti i mečevima u Parizu i Londonu gdje se sastaju Arsenal i Bajern, odnosno PSŽ i Barselona.

 Islamska Država prijeti Ligi šampiona Izvor: Alberto Gardin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Španski mediji objavili su prethodne noći šokantnu informaciju da je Islamska Država zaprijetila terorističkim napadom na četiri utakmice četvrtfinala UEFA Lige šampiona. Na društvenim mrežama pojavila se jeziva fotografija (objavila je fondacija "Al Azim") koja govori o navodnoj namjeri Islamske Države da će doći do napada na četiri stadiona na kojima se igraju utakmice Lige šampiona: "Emirejtsu" u Londonu, "Parku prinčeva" u Parizu i "Metropolitanu" i "Santijagu Bernabeuu" u Madridu.

Vlasti u Španiji obaviješteni su o uznemirujućoj poruci koja se širi na društvenim mrežama i koju je objavila pomenuta "Al Azaim" fondacija, a kako piše španska "Marka" za sada nema razloga za preveliku paniku. Sve je već preneseno policiji i obavještajnim službama, dok su svakako sve utakmice četvrtfinala ocenjene kao utakmice "visokog rizika".


Za razliku od Londona i Pariza, znatno više se o ovome priča u Španiji, gdje "Marka" prenosi da će ovog jutra doći do sastanka bezbjednosnih službi koje će odlučiti da li je potrebno preuzeti dodatne korake da bi svi učesnici utakmice bili sigurni. Zato su sve oči uprte u Madrid koji će u 24 sata organizovati dvije utakmice, Reala i Sitija, pa Atletika i Dortmunda, a očekuje se i priliv velikog broja navijača.

Inače, fondacija "Al Azim" služi za objavljivanja poruka Islamske Države, ali mnogi navijači misle da je u pitanju samo prijetnja zbog dizanja panike, pošto vjeruju da ne bi unapred otkrivali svoje namjere.

Možda će vas zanimati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC