• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna se ko će naslijediti Klopa: Liverpul izabrao mladog trenera, plaća milione za njega

Ruben Amorim će biti novi trener Liverpula umjesto Jirgena Klopa.

 Ruben Amorim mijenja Jirgena Klopa na klupi Liverpula Izvor: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Jirgen Klop najavio je još prije nekoliko nedjelja da će na kraju sezone napustiti Liverpul, prosto jer se umorio poslije devet godina rada na "Enfildu". Za to vrijeme, Klop je uspio da klub postavi na "zdrave temelje" i da mu donese toliko čekani trofej Premijer lige (2020. godine su bili šampioni), ali uz to je igrao i tri finala Lige šampiona (pehar je donio 2019/20), kao i još dva trofeja u Liga kupu, jedan u FA Kupu, UEFA Superkup, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo...

Dakle, njegova zaostavština je ogromna, teško da može i da se izmjeri samo trofejima, pa je već jasno da će gazde Liverpula imati težak zadatak da ga zamijene. Spekulisalo se o pojedinim trenerima sa Ostrva, pre svih o Robertu de Zerbiju, ozbiljno se pričalo i o Ćabiju Alonsu iz Leverkuzena, ali je Španac odlučio da ostane na istom mjestu. Sada je u prvi plan "izbilo" novo ime.

Prema informacijama Skaj Sporta, novi trener Liverpula biće mladi portugalski strateg Ruben Amorim. Poznati novinar Florijan Platenberg objavio je da je Amorim postigao usmeni dogovor sa Liverpulom i najvjerovatnije će potpisati do 2027. godine. Ono što je prepreka bila je njegova klauzula u ugovoru sa Sportingom, pošto je za njegovu slobodu neophodno platiti 20 miliona evra. Navodno, Liverpul i Sporting će se naći na deset.

Za talentovanog Amorima, koji je sa Sportingom uspio da "skine prokletstvo" i osvoji titulu 2021. godine i na putu je da to ponovi i ove sezone, vladalo je veliko interesovanje. Najviše su se raspitivali Bajern i Čelsi, pa je čini se zbog toga i Liverpul odlučio da požuri i dogovori sve sa Portugalcem.

Amorim je inače vodio Sporting na preko 200 utakmica, dok je prije toga kratko bio i trener Brage. Gaji ofanzivan stil fudbala i moderna shvatanja. Tokom igračkih dana, najviše smo ga zapamtili kao fudbalera Benfike.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC