• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktori mu dali samo godinu dana života: Čuveni trener ima tešku bolest, Liverpul mu ispunio veliku želju

Sven Goran Erikson ima rak, a Liverpul mu je ispunio najveću životnu želju...

 Sven Goran Erikson životna želja ispunjena Izvor: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni fudbalski trener Sven-Goran Erikson početkom godine saopštio je najgore moguće vijesti. Ima rak i ljekari su mu rekli da mu je ostalo najviše godinu dana života. Nažalost, ovu bitku ne može da dobije i toga je svjestan. Jedna od želja prije smrti bila mu je da vodi Liverpul i to mu je engleski klub ispunio.

Švedski stručnjak bio je na klupi domaćeg tima na "Enfildu" u meču legendi Liverpula i Ajaksa. Gosti su imali vođstvo od 2:0 na poluvremenu, pa je uslijedio veliki preokret i gol Fernanda Toresa koji je postavio konačan rezultat (4:2). "Svi su danas bili pobjednici, bilo je fantastično. Himna 'Nikad nećeš hodati sam' ('You'll never walk alone') se čula tokom cijelog meča i kad smo gubili i kad smo vodili", rekao je Erikson.

Pričao je dešavanjima na terenu. "Plakao sam kada sam čuo himnu. Što se meča tiče Džerard je bio gazda na terenu i dan-danas je tako. Bili smo bolji tim, tako da smatram da smo zasluženo pobedili. Rezultat nije bitan zaista, svi su pobednici, a najbolji igrač utakmice je publika. Većina ovih igrača pokazala je da može još da igra fudbal."

Emotivno je reagovao na sve. "Jasno je da oni nemaju više 20 godina, ali su veoma, veoma dobri fudbaleri. Neki od njih, poput Džerarda, došli su sa drugog kraja svijeta i to je fantastično. Ovo je uspomena za cijeli život", zaključio je Erikson.

Erikson je trenersku karijeru počeo u domovini u Dagerforsu, pa je vodio Geteborg i onda je otišao korak dalje i preuzeo Benfiku. Poslije toga bio je trener Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Mančester sitija, Lestera, Gvangžua, Šangaja, Šenžena. Vodio je i reprezentacije Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC