• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni trener ima neispunjenu želju: "Njihov sam navijač, uvijek sam želio da ih treniram!"

Autor Dragan Šutvić

Sven Goran Erikson je imao želju da bude trener u jednom klubu...

 sven goran erikson htio da bude trener liverpula  Izvor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Legendarni švedski trener Sven Goran Erikson nedavno je šokirao planetu informacijom kako boluje od raka i da mu je, u najboljem slučaju, ostalo još godinu dana života.

Iza Šveđanina je bogata trenerska karijera, tokom koje se bavio i selektorskim poslom kao komandant Engleske, a govoreći za engleske medije, otkrio je da ima i želju koja mu se neće ispuniti – da bude trener Liverpula.

Kada je riječ o klupskom fudbalu, Erikson je tokom jedne takmičarske sezone radio na Ostrvu, i to kao strateg Mančester sitija. Bilo je to u sezoni 2007-08, koju su "građani" završili na devetom mjestu, a na kraju na osnovu fer-pleja dobili priliku da se takmiče u Kupu UEFA.

Trenirao je Erikson tokom karijere brojne klubove, nizali su se Geteborg, Benfika, Roma, Fiorentina, Sampdorija, Lacio, Lester... ali velikan sa Enfilda nije se našao na tom spisku.

"Kad pričamo o klubovima, moj otac je navijač Liverpula, kao i ja, i uvijek sam želio da budem trener tog kluba. Međutim, to se sigurno neće desiti", istakao je Erikson za Skaj sport.

Prvotimci Liverpula su igrali veliku ulogu u engleskoj reprezentaciji dok je Šveđanin bio na njenom kormilu. Pogotovo se to odnosi na Majkla Ovena i Stivena Džerarda, koji su zajedno sa još jednim asom ovog kluba Emilom Heskijem srušili Njemačku na Olimpijskom stadionu u Minhenu (1:5), u septembru 2001. godine, u okviru kvalifikacija za Mundijal 2002. godine.

U startnom timu Ostrvljana tada su se našla četiri igrača Liverpula (Stiven Džerard, Nik Barmbi, Majkl Oven i Emil Heski), a na klupi su bila još dvojica – Džejmi Karager, koji je tokom drugog poluvremena ušao u igru, i Robi Fauler.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC