• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je nasljednik Jirgena Klopa na klupi Liverpula! Partizan ga ne pamti po dobrom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Arne Slot je izabran za novog trenera Liverpula umjesto Jirgena Klopa.

 arne slot novi trener liverpula umjesto jirgena klopa Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Novi trener Liverpula biće holandski stručnjak Arne Slot (45), potvrdio je večeras novinar Fabricio Romano. Odavno se već zna da na kraju sezone "Enfild" napušta Jirgen Klop, činilo se da će ga naslijediti Ruben Amorim iz Sportinga, ali izgleda da je na kraju izbor pao na Slota, aktuelnog šefa Fejnorda.

Slot je sa Fejnordom prošle sezone osvojio naslov u Holandiji, dok je u sezoni 2021/22 igrao finale Konferencijske lige, a ono što ga takođe preporučuje za posao u Liverpulu je harizma i povezanost sa igračim i navijačima, kao što je to bio slučaj kod Klopa u prethodnih devet godina. Postignut je i dogovor dva kluba oko otkupne klauzule, pa tako više nema prepreka da Slot postane novi trener slavlnog Liverpula.

Interesantno je da je Slot bio prosječan fudbaler, igrao je za manje poznate klubove u Holandiji, a potom se kao trener predstavio u Kamburu 2016/17. Uslijedio je poziv AZ Alkmara gdje je ostavio takođe dobar utisak, a pamte ga i navijači Partizana. U jesen 2020. godine dva puta je remizirao sa Partizanom u grupnoj fazi Lige Evrope, a bolni remi od 2:2 u Holandiji - nakon dva gola u završnici - bio je i kraj evropskih nadanja crno-bijelih te sezone kod Save Miloševića.

Da stvar bude gora, navijači Partizana su ga zapamtili i po ubjedljivijoj partiji protivničkog tima, a to je bilo kada je sjeo na klupu Fejnorda. U martu 2022. godine u osmini finala Konferencijske lige pobijedio je Partizan ukupnim rezultatom 8:3. Upravo te sezone igrao je i finale ovog takmičenja protiv Rome, ali je izgubio.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC