• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će zamijeniti Klopa u Liverpulu? Obrt na "Enfildu", Holanđanin prvi favorit, na spisku je i Murinjo

Lista kandidata za trenera Liverpula se proširuje, na njoj se našlo i ime Žozea Murinja, ali je Arno Slot navodno sada prva opcija.

 Ko će zamijeniti Klopa na klupi Liverpula Izvor: Profimedia

Jirgen Klop napušta Liverpul na kraju sezone i to je njegova konačna odluka. Ko će ga zamijeniti? Djelovalo je da će to biti trener Sportinga Ruben Amorim, ali izgleda da je došlo do obrta. Navodno je on i dalje jedan od kandidata, mada nije pri vrhu te liste i male su šanse da će doći na "Enfild". Posebno pošto je viđen na pregovorima sa Vest Hemom koji je navodno odbio jer mu se nisu dopali uslovi koje je dobio.

Na sam vrh liste kandidata isplivalo je jedno novo ime - Arne Slot (45). U pitanju je holandski stručnjak koji je napravio pravi "bum" sa Fejenordom, nalazi se na drugom mjestu iza PSV-a koji će izvjesno postati novi šampion. Kao drugoplasirani odveo je tim u grupnu fazu Lige šampion. Njegov stil igre dosta podsjeća upravo na Klopa.

Obožava presing, što se vidi i po statističkim parametrima pošto je od jula 2021. godine kada je Slot preuzeo klub sve krenulo bolje. Primjera radi najviše osvojenih posjeda u završnoj trećini u tom periodu ima baš Fejenord (722), Liverpul je iza (706), dok su oba tima u periodu od te tri godine osvojila isti broj bodova kada bi gubili (po 62). Slot je sa Fejenordom osvojio titulu prošle godine, a ove sezone podigao je trofej u Kupu. Trenersku karijeru počeo je u Kamburu kao privremeni trener, pa je onda vodio AZ Alkmar i sada je u Fejenordu. Što se igračke karijere tiče bio je samo u Holandiji i nosio je dresove Cvolea, Brede i Sparte.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Liverpul je vratio Majkla Edvardsa u klub, čovjeka koji je poznat kao vrhunski analitičar. Prilikom donošenja bitnih odluka koristi baš analitiku, pravi razna poređenja, pa tako i ne čudi što je Slot odjednom "isplivao" na vrh liste kandidata. Nije jedini kandidat, pošto su tu navodno još i spomenuti Amorim, kao i Roberto de Zerbi. Prva želja bio je Ćabi Alonso koji sa Leverkuzenom pravi čuda, ali je on odlučio da ostane u njemačkom klubu bar još godinu dana.

Interesantno je da su kladionice već objavile kvote za narednog trenera Liverpula, prvi je Slot, drugi De Zerbi, a na trećem mjestu je ni manje ni više nego Žoze Murinjo. Legendarni stručnjak vodio je i Mančester junajted i Čelsi, tako da bi sigurno bilo veoma zanimljivo na "Enfildu" u tom slučaju. Zanimljivo je i da je u sezoni 21/22 Portugalac sa Romom u finalu Lige Evrope pobijedio baš Slota i Fejenord. Na toj listi po kvotama iza su još Tomas Tuhel, Tomas Frank i Andoni Iraola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC