• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Đurbuzović i Marinović zadovoljni - jednima derbi, drugima titula!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dino Đurbuzović i Vinko Marinović prokomentarisali derbi na Grbavici, ali i samu sezonu u Premijer ligi BIH.

 FK Željezničar FK Borac  (25).JPG Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Željezničara savladali su Borac 2:1 u derbiju posljednjeg kola Premijer lige BIH.

Nakon duela na Grbavici i jedni i drugi, reklo bi se, imali su razlog za slavlje. Prvi, zato što su uprkos grčevitoj borbi za opstanak u jednom trenutku na kraju završili šesti an tabeli i zapečatili sezonu drugom pobjedom protiv Borca, a drugi jer im ni taj neuspjeh neće pokvariti slavlje poslije vrlo uspješne sezone u kojem je osvojena treća šampionska titula u istoriji.

Spasilac Željezničara u finišu sezone bio je Dino Đurbuzović, pod čijim vođstvom su „plavi“ upisali pet pobjeda u posljednjih šest mečeva.

"Zasluga pripada mojim igračima, naravno i stručnom štabu i svim ljudima u klubu. Ovim navijačima smo poklonili danas pobjedu. Bila je teška, ipak su ovo šampioni države. Prvo poluvrijeme smo bili dominantni i imali smo puno prilika, dok u drugom poluvremenu sa pritiskom koji smo imali od Borca utakmica je bila malo i gusta. Presrećni smo i zadovoljni, mislim da su i navijači, to je najbitnije. Mi smo svoj posao odradili pošteno kako treba i idemo dalje. Sve za Želju", poručio je Đurbuzović poslije derbija na Grbavici.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener Banjalučana Vinko Marinović, koji je na ovom meču promiješao sastav, a onda u drugom poluvremenu pružio priliku i trojici juniora da debituju u dresu Borca istakao je da može da bude zadovoljan svime što je njegova ekipa uradila ove sezone.

"Mi smo u posljednje vrijeme imali dosta utakmica, ovo nam je treća utakmica u šest dana. Imali smo dosta igrača sa manjim problemima i nismo željeli da rizikujemo. Sve u svemu čestitao bih Željezničaru na pobjedi. Mi nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme , uspjeli smo da popravimo utisak u drugom, ali nisamo uspjeli da dođemo do boda. U svakom slučaju možemo da budemo zadovoljni sezonom i sa svime što smo uradili dosad. Imamo dvije sedmice odmora, vrlo malo je vremena, nadam se da će uspjeti igrači da se odmore, da će se ovi povrijeđeni oporaviti i pridružiti pripremama kako je planirano", rekao je Marinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

HOĆEMO EVROPSKU JESEN u BORIKU

Ozbiljno se pojačati za Evropu prije početka ljetnih priprema. Odigrati prijateljske s jakim rivalima iz Zapadne Evrope.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC