• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki povratak na Čair: Radnički ima trenera za novu sezonu Superlige

Legendarni kapiten Radničkog iz Niša Nikola Drinčić novi trener tima.

 Nikola Drinčić novi trener Radničkog iz Niša Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Radnički iz Niša u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Nakon što je Dejan Joksimović stabilizovao ekipu i sačuvao joj mjesto u Superligi Srbiji, tim iz Niša i trener iz Kragujevca dogovorili su se da ne nastave saradnju i ne produže ugovor koji je istekao, pa je na "Čair" morao da stigne novi šef struke. Kako prenosi "Mozzartsport", riječ je o Nikoli Drinčiću, nekadašnjem kapitenu Radničkog.

Bivši fudbaler Partizana, Vojvodine, Radničkog i brojnih drugih klubova završio je  tokom sezone trenersku misiju u Zemunu, gdje je bio jedan od najzaslužnijih za ulazak istoimenog kluba u Prvu ligu Srbije nakon nekoliko godina trećeligaškog fudbala. Sada je vrijeme za daleko veći izazov, pošto će Drinčić u Nišu debitovati kao trener na superligaškim terenima.

Pored trenerskog posla u Zemunu Radničkom je važan adut bio i utisak koji je Nikola Drinčić ostavio kad je bio igrač tima iz Niša. U sezoni kada je Radnički iz Niša predvodio Nenad Lalatović, Drinčić je bio jedan od najbitnijih igrača tima, lider ekipe, kapiten i spona između igračkog kadra i stručnog štaba. Te sezone je Radnički stigao do druge pozicije na kraju prvenstva, što je najveći uspjeh u novijoj istoriji kluba. Godinama je Drinčić bio jedan od omiljenih Lalatovićevih fudbalera, a sarađivali su u Čukaričkom, Radničkom i Vojvodini.

Drinčić je ponikao u Partizanu, igrao na pozajmicama u Teleoptiku, Spartaku i Budućnosti iz Banatskog Dvora, a kasnije u inostranstvu za Gazijantep, Amkar iz Perma, moskovski Spartak i Krasnodar. Vratio se u Partizan i odigrao dvije sezone, a još je igrao i za Makabi iz Haife, Rad, Čukarički, Radnički i Vojvodinu. Bio je mladi reprezentativac Srbije i seniorski reprezentativac Crne Gore, a nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu.

Prvo kao pomoćnik u IMT-u sa Novog Beograda, zatim kao šef stručnog štaba Omladinca iz Novih Banovaca, a na kraju i u Zemunu. Sada će imati najveći izazov u karijeri jer Radnički planira da poslije nekoliko neuspješnih sezona bude daleko konkurentniji u domaćem prvenstvu i izbjegne borbu za opstanak.

(Mozzartsport/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC