• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumun došao u Vojvodinu da osvaja trofeje: Potpisao ugovor pa otkrio najveću želju u Novom Sadu

Defanzivac Mihai Butean iz Rumunije pojačao Vojvodinu.

 Mihai Butean potpisao za Vojvodinu Izvor: FK Vojvodina

Fudbalski klub Vojvodina završio je sezonu na mjestu koje donosi kvalifikacije za evropska takmičenja, a novosadski crveno-bijeli odmah su počeli i sklapanje tima za narednu sezonu. Nakon Njegoša Petrovića čiji je ugovor otkupljen, Vojvodinu je pojačao i rumunski defanzivac Mihai Butean (27) koji se najbolje snalazi kao desni bek.

Nekadašnji mladi reprezentativac Rumunije i šampion svoje zemlje sa ekipom Kluža može da odgovori zahtjevima i na mjestu lijevog beka i desnog krila, ali djeluje da je ideja Vojvodine da pojača konkurenciju na mjestu desnog beka - gdje su u tekućoj sezoni nastupali Milan Lazarević i Marko Bjeković. Rumunski fudbaler odmah je dao izjavu koja će se svidjeti navijačima novosadskgo tima.

"Veoma sam srećan što sam postao dio ovog tima i ove porodice Vojvodine, ovo je izazov za mene, ali spreman sam da dam sve od sebe da postignemo naše timske ciljeve. Uvjeren sam da će stvari ići samo uzlaznom putanjom i imam veliku želju da sa Vojvodinom osvojim trofeje i proslavljam uspjehe zajedno sa navijačima ovog velikog kluba", rekao je Butean nakon predstavljanja u Novom Sadu, gdje je doputovao sa suprugom i djetetom. Pogledajte detalje sa predstavljanja: 

Fudbalski klub Vojvodina je već duže vrijeme bio zainteresovan za rumunskog fudbalera, a nakon što je njemu istekao ugovor stvorili su se uslovi za prvi internacionalni angažman defanzivca. Mihai je ponikao u Univerzitatei iz Kluža, a zatim je igrao za Astru iz Đurđua, Akademiku Klinče, Klkuž, Gaz Metan i Hermanštat u kojem je proveo posljednje dvije sezone.

Butean je svojevremeno odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Rumunije, a u Novom Sadu očekuju da bude veliko pojačanje za evropske izazove. U prilog tome govori i trogodišnji ugovor koji je potpisao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC