• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 EURO 2024 Srbija Engleska uživo prenos livestream
 EURO 2024 Srbija Engleska uživo prenos livestream

Hrabroj Srbiji falio gol protiv Engleske! "Orlovi" pali, ali je Piksi održao riječ

Reprezentacija Srbije i pored inicijative u finišu nije uspjela da izjednači protiv Engleza.

 EURO 2024 Srbija Engleska uživo prenos livestream Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Engleske (1:0) na početku Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a jedini gol na meču postigao je igrač Real Madrida Džud Belingem. Jedan od najboljih fudbalera na svijetu sjajno je iskoristio lošu reakciju odbrane Srbije u 13. minutu meča, našao se usamljen u kaznenom prostoru i glavom savladao Predraga Rajkovića, nakon što je Bukajo Saka uz mnogo sreće centrirao pored Strahinje Pavlovića.

Srbija je u tim trenucima bila u veoma podređenoj poziciji, ali kako je meč odmicao tako se i tim Dragana Stojkovića budio. Popuštao je "strah" od velikog imena rivala, a izmjene su pokazivale da ni selektor ne gaji preveliki respekt prema timu Gareta Sautgejta. Prvo je Filip Mladenović prinudno ušao umjesto povrijeđenog Filipa Kostića, zatim je Ivan Ilić zamijenio Nemanju Gudelja, a Srbija je krenula u napad.

To je bilo očigledno i kada su umjesto Saše Lukića i Aleksandra Mitrovića u igru ušli Dušan Tadić i Luka Jović. Na kraju je i Veljko Birmančević zamijenio Andriju Živkovića, pa se može reći da je Piksi održao riječ sa konferencije. "Što da ih ne napadnemo", rekao je selektor u subotu popodne i stvarno silovito krenuo ka golu Džordana Pikforda.

Posljednjih petnaestak, pa možda i dvadeset minuta, Srbija je bila bolji rival na terenu. Ređali su se opasni napadi, konstantno je veliki broj igrača reprezentacije Srbije bio pred golom rivala, a vjerovatno su grickali nokte navijači engleske.

Srpski navijači nisu dočekali gol večeras. Nadamo se da će ih biti protiv Slovenije i Danske biti golova jer ovaj tim može u nokaut fazu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

23:10

Konferencija Piksija!

Spremite se, pratićemo sve što ima da kaže selektor Dragan Stojković Piksi!

23:05

Aleksandar Mitrović!

"Mislim da smo odigrali dobro, možda zaslužili više, to je fudbal. Drugo poluvreme jako dobro, i prvo posle primljenog gola. Krenuli smo ofanzivnije. Imamo dve utakmice, jako bitne. Sve zavisi od nas. Nazad u bazu, pa da damo sve od sebe. Falio je malo kreativnosti, završni pas. Odigrali smo utakmicu u kojoj smo u drugom delu dominirali. Ništa se ne menja za nas", rekao je kapiten Srbije u prvom delu meča, napadač Al Hilala i rekorder po broju golova u dresu nacionalngo tima Aleksandar Mitrović.

23:00

Kritika Vlahovića!

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, istakao je na poluvremenu da Srbija ima igrača manje zbog učinka Dušana Vlahovića.

22:58

Da li je bio penal?

Aleksandar Mitrović našao se u dobroj situaciji, ali je pao pre nego što je uputio udarac... Možda je italijanski arbitar Orsato mogao da pokaže na belu tačku tada! Pogledajte situaciju i procenite sami.

22:54

KRAJ MEČA - 0:1!

Reprezentacija Engleske savladala je Srbiju u prvom meču grupne faze na Evropskom prvenstvu.

22:50

Još 4 minuta!

Ulazimo u nadoknadu vremena na meču Srbije i engleske, a "orlovi" imaju 240 sekundi da izjednače i osvoje veliki bod na početku Evropskog prvenstva.

22:49

89. minut - Sergej!

Nije bilo blizu kao što smo pomislili u prvi mah, ali Milinković-Savić je ozbiljno pripretio Englezima udarcem sa velike udaljenosti. Svi srpski fudbaleri su pred golom engleske u ovim trenucima.

22:46

86. minut - Izmena!

Još jednom menja Garet Sautgejt, a pošto troši treći "slot" znači da više nema pravo na izmene. Umesto strelca gola Džuda Belingema na terenu je Kobi Majnu iz Mančester junajteda.

22:43

84. minut - Karton za Piksija!

Mi nismo videli, ali kolega Milutin Vujičić sa stadiona javlja da je i selektor Dragan Stojković Piksi dobio žuti karton. Verovaćemo mu na reč.

22:42

82. minut - Vlahović!

Blizu smo! Dušan Vlahović je sačekao odbitak na dvadesetak metara, nije bio u idealnoj poziciji ali je raspalio po lopti i namučio je Pikforda. Morao je golman Engleske da je izbaci u korner.

Opasno je i nakon Tadićevog kornera - izbačenu loptu sačekao je Birmančević, a njegov pokušaj sa preko dvadeset metara glavom je izbacio Hari Kejn.

22:37

77. minut - Kejn!

Pozicionirao se Hari Kejn na drugoj stativi, sačekao centaršut sa desnog beka, nadvisio Miloša Veljkovića i glavom uputio udarac, ali... Predrag Rajković je fantastično reagovao, odbio loptu u vis, a nakon što je ona udarila u prečku srpski defanzivci otklonili su opasnost.

22:35

75. minut - Karton za Tadića

Druga javna opomena na meču, Danijele Orsato je žuti karton pokazao i kapitenu Srbije Dušanu Tadiću. Odmah nakon tog prekida Garet Sautgejt je umesto asistenta bukaja Sake uveo Džeroda Bovena.

22:34

74. minut - Poslednja izmena!

Umesto Andrije Živkovića na terenu je Veljko Birmančević, još jedan igrač izuzetno ofanzivnih karakteristika. On treba da bude mora za Kirana tripijea u poslednjih petnaestak minuta meča, a Piksi je očigledno rešio da svim silama napadne Engleze!

22:29

69. minut - Izmena!

Prvi put na meču menja Garet Sautgejt. Umesto Trenta Aleksander-Arnolda koji je prinudno igrao kao centralni vezni sada će na tom mestu biti Konor Galager, kapiten Čelsija i igrač kojem je to primarna pozicija. Osetio je selektor Engleske da Srbija preuzima kontrolu na tridesetak metara od Pikfordovog gola.

22:25

65. minut - Jović!

Sticajem okolnosti je lopta stigla do Dušana Tadića, a kapiten Srbije pokušao je da u kaznenom prostoru uposli Luku Jovića. Nije to bio idealan pas, a nije se idealno snašao ni napadač Milana, pa je propao napad u kojem smo mogli da imamo dobru šansu.

22:21

61. minut - Dvostruka izmena!

Još dve promene pravi Dragan Stojković Piksi! Umesto Mitrovića i Lukića na terenu su Luka Jović i Dušan Tadić, koji sada preuzima kapitensku traku.

Srbija će od sada igrati u sastavu: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Ilić, Tadić, S. Milinković-Savić, Mladenović - Jović, Vlahović

22:19

59. minut - Nema penala!

Fantastično je Sergej Milinković-Savić gurnuo loptu u prostor, Filip Mladenović se ubacio iza poslednje linije i loptom po zemlji tražio Aleksandra Mitrovića, ali... Napadač Srbije oboren je u kaznenom prostoru, pre nego što je uputio udarac ka golu Pikforda. Sudija Orsato pokazao je da nema penala.

22:16

56. minut - TAA!

Strašan šut Trenta Aleksander-Arnolda, ali je Rajković bio odlično pozicioniran. Zbog siline udarca morao je da boksuje, a deluje da je doneo najbolju moguću odluku u tom trenutku.

22:13

53. minut - Preti Srbija!

Dušan Vlahović je izveo dobar potez na levom boku, a zatim loptu ubacio na peterac, pred gol Engleza. Tripije je loše otklonio opasnost, u nastavku akcije ona je stigla do Strahinje Pavlovića, zatim i Aleksandra Mitrovića, ali "orlovi" nisu uspeli da upute udarac ka Pikfordu.

22:10

Šta planira Piksi?

Selektor Stojković već je napravio dve izmene - umesto povređenog Kostića igra Mladenović, a umesto opomenutog Gudelja na terenu je Ilić. Sudeći po situaciji pored terena, uskoro bismo mogli da vidimo i nova lica na terenu, u dresu Srbije. Kako kolega Vujičić javlja sa stadiona, zagrevaju se kapiten ove generacije Dušan Tadić i jedan od najmlađih, Lazar Samardžić.

22:07

Kejn samo dva kontakta!

Srbija u potpunosti uspela da izoluje Harija Kejna od igre engleske reprezentacije. Kapiten Engleske imao je samo dva kontakta sa loptom tokom 45 minuta igre, a to je najmanje u reprezentativnoj karijeri prvotimca Bajerna iz Minhena.

22:05

46. minut - Nastavljamo!

Selektor Dragan Stojković pravi i drugu promenu na nmeču. Umesto Gudelja, koji je dobio žuti karton u prvom delu meča, sada će igrati Ivan Ilić. Srbija bi mogla da ima više kontrole na sredini terena njegovim ulaskom u igru.

22:00

Povreda Kostića!

Pogledajte kako je krilni fudbaler Srbije Filip Kostić uplakan napustio teren nakon povrede u samom finišu prvog dela meča.

21:55

Himna na najglasnije!

Pogledjate kako je Strahinja Pavlović grmeo u Gelzenkirhenu, dok se intonirala himna Srbije - Bože pravde!

21:50

POLUVREME - 0:1!

Slab početak Srbije, nešto bolji srednji deo i sam kraj prvog dela meča u kojem smo malo više pokazali zube Englezima! Nakon prvih 45 minuta fudbala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj reprezentacija Engleske vodi protiv Srbije golom Džuda Belingema.

21:49

45+2. minut - Stons!

Centaršut sa desne strane nesigurno je pokušao da izbaci štoepr Mančester sitija, pa će nakon intervencije Džona Stonsa Srbija imati korner. Ipak, ništa od prilike nakon udarca iz ugla...

21:44

43. minut - Izmena!

Povređen je Filip Kostić i ne može da nastavi meč protiv Engleske. Krilni fudbaler iz Kragujevca u suzama je napustio teren ,a u igri je sada Filip Mladenović koji će zauzeti njegovo mesto na levom boku.

21:40

39. minut - Žuti karton za Gudelja!

Jedini vezni fudbaler Srbije kojem je defanziva primarni zadatak opomenut je zbog faula nad Belingemom na sredini terena.

Inače, Nemanja Gudelj ima veoma zanimljivu ulogu na ovom meču, pošto se u trenucima kada Srbija započinje napade spušta u poslednju liniju. Tada Veljković i Pavlović odu na bekovske pozicije, a Gudelj sa mesta desnog štopera pokušava da iznese loptu. 

21:38

37. minut - Vlahović...

Imala je Srbija priliku da organizuje dobar napad po desnoj strani, veliki deo posla odradio je Andrija Živković, ali Dušan Vlahović nije bio na visini zadatka. Već nekoliko puta je napadač Juventusa presporo reagovao, pa su lopte završavale u nogama reprezentativaca engleske, a to je bio slučaj i ovog puta.

21:33

32. minut - Opet inicijativa...

Delovalo je u jednom trenutku da se Srbiaj u potpunosti oslobodila pritiska engleza koji je bio izuzetno jak na početku meča, ali sada to nije tako. Ponovo su Englezi sa velikim brojem igrača na našoj polovini, bez obzira da li je lopta u njihovom ili našem posedu.

21:30

Pogodak Engleske!

Pogledajte kako je Džud Belingem savladao Predraga Rajkovića na prvoj utakmici naše reprezentacije u Nemačkoj.

21:25

24. minut - Belingem?

Bez ikakve potrebe mladi engleski fudbaler pokušao je da izazove sukob sa Filipom Kostićem, kojeg je udario ramenom u prolazu. Srpski reprezentativac nije odgovorio na tu provokaciju. 

21:21

20. minut - Mitrović!

Oprobao je udarac Aleksandar Mitrović, u najboljoj prilici koju je Srbija stvorila do sada. Nažalost, njegov pokušaj otišao je pored gola koji brani Džordan Pikford.

21:17

Čudesna forma!

Strelac pogotka protiv Srbije, engleski fudbaler Džud Belingem, nalazi se u neverovatnoj formi tokom čitave sezone. U debitantskoj godini u Real Madridu ofanzivni fudbaler postigao je 23 gola i imao jopš 13 asistencija. Podsećamo, Madriđani su osvojili idomaće prvenstvo i Ligu šampiona.

21:13

13. minut - GOL, Belingem!

engleska vodi protiv Srbije u prvom meču na Evropskom prvenstvu. Fudbaler Arsenala Bukajo Saka prošao je po desnoj strani i uspeo da uputi centaršut pored strahinje Pavlovića, a Realov Džud Belingem pobegao je čuvarima i sa male udaljenosti glavom poslao loptu iza leđa Predraga Rajkovića.

21:10

9. minut - Vlahović kao krilo!

Kada je lopta u posedu Engleske, Srbija se postavlja u sistem 5-4-1. Tada se vingbekovi spuštaju na klasične bekovske pozicije, Sergej Milinković-Savić "raširi" levo, a Dušan Vlahović praktično igra na poziciji desnog krila.

Čim osvojimo loptu, transformišemo se u 3-5-2, Kostić i Živković kreću napred, SMS ulazi u sredinu, a Vlahović se u napadu priključi aleksandru Mitroviću koji je najistureniji igrač Srbije u svakom trenutku.

21:07

6. minut - Ofsajd!

Pokušao je Tripije da se ubaci po levom boku i napadne Srbiju, ali je bio prebrz. Duga lopta ga je pogodila , ali je ka njemu upućena nakon što je utrčao u ofsajd.

21:03

Petrović i Palmer ćaskali pre utakmice

Saigrači iz Čelsija proveli su nekoliko trenutaka u razgovoru tokom zagrevanja dva tima. Obojica su ovaj meč počeli na klupi za rezervne igrače.

21:01

1. minut - Počinjemo!

Kapiteni Aleksandar Mitrović i Hari Kejn pozdravili su se ispred sudije Orsata, a Engleska ima prvi napad na meču!

20:55

Zvižduci!

Navijači Srbije zviždali su čim se sa razglasa začula himna Engleske, a navijači Engleske odgovorili su istom merom dok je zvuk Bože pravde parao nebo iznad stadiona u Gelzenkirhenu.

20:50

Orsato na centru!

Iskusni italijanski sudija Danijele Orsato sudiće meč Srbije i Engleske, na Evropskom prvenstvu koje mu je i oproštaj od profesionalne karijere. Navijačima Srbije ostao je u dobrom sećanju jer je delio pravdu na meču Portugal - Srbija, kada je Aleksandar Mitrović golom na kraju meča obezbedio "orlovima" direktan plasman u Katar.

20:45

Spremni?

Reprezentativci Srbije su se zagrejali, navijači na tribinama su i više nego orni da tokom svih 90 minuta budu vetar u leđa, a mi ćemo ispratiti svaki detalj susreta. Na vama je samo da uživate. Dobro, i da navijate! Pre toga pgoledajte još fotografija iz Gelzenkirhena:

20:40

Rezultat po meri!

Pred meč Srbije i Engleske odigran je prvi susret u našoj grupi na Evropskom prvenstvu. Danska je postigla gol u prvom delu meča preko Kristijana Eriksena, a u nastavku je Erik Janža postigao gol za konačnih 1:1! Čiji se da je to rezultat koji najviše odgovara našoj selekciji.

20:35

Oglasio se Novak!

Pred meč reprezentacije Srbije i Engleske, na semaforu stadiona u gelzenkirhenu emitovana je video poruka najboljeg tenisera svih vremena, srpskog sportiste Novaka Đokovića!

Izvor: Milutin Vujičić, MONDO
20:30

Još jednom...

Ovo je tim Srbije za prvi meč na Evropskom prvenstvu!

20:25

Rezervisti!

Srbija: Petrović, V. Milinković-Savić, Stojić, Maksimović, Jović, Tadić, Babić, Mijailović, Ilić, Ratkov, Samardžić, Gaćinović, Spajić, Mladenović, Birmančević

Engleska: Ramsdejl, Henderson, Šo, Konsa, Dank, Galager, Toni, Gordon, Votkins, Boven, Eze, Gomez, Palmer, Varton, Majnu

20:20

Ovako je na tribinama!

Pogledajte prve fotografije sa stadiona Šalkea, gde će igrati Srbija i Engleska!

20:10

Dragan Džajić!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije bio je sagovornik televizije "Arena sport" pred meč Srbije i engleske. Evo kako jedan od najboljih igrača u istoriji našeg fudbala vidi predstojeći meč, ali i onaj čuveni kada im je on dao gol u polufinalu Evropskog prvenstva 1968. godine.

"Englezi su te 1968. godine bili veliki favoriti, bili su i prvaci sveta pre tog Evropskog prvenstva, ali fudbal je fudbal, imali smo odličnu ekipu, ušli smo hrabro u meč, čekali smo svoj momenat na dva-tri minuta do kraja, dao sam ja taj gol i bio je to veliki uspeh jugoslovenskog fudbala", rekao je Džajić i dodao: "Teško je prognozirati, u javnosti je Engleska veliki favorit, ovih dana koliko sam sa ekipom vidim da su motivisani da odigraju dobru utakmicu, sigurno će momci dati sve od sebe i videćemo. Mislim da neće izostati njihov pravi odnos i to da li će hteti. Ne pravim kalkulacije o Sloveniji i Danskoj, tek je prvo kolo."

20:05

Srbija može kao Grčka 2004. godine!

Slavni grčki napadač, jedan od junaka njihovog pohoda na evropsku titulu, otkrio je našem novinaru Milutinu Vujičiću da bi reprezentacija Srbije mogla da napravi senzaciju poput one od pre 20 godina. Pročitajte kratak intervju koji nam je dao Angelos Karisteas.

19:55

SASTAV SRBIJE!

Ovo su prvih 11 Srbije za meč protiv Engleske: Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Vlahović, Mitrović

Engleska: Pikford - Voker, Stouns, Gej, Tripijer - Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn

19:35

Ko igra za Srbiju?

Nakon ulaska na stadion Šalkea naš kolega Milutin Vujičić primetio je na terenu Vanju Milinković-Savića i nemanju Stojića, pa se zapitao da li bi njih dvojica mogli da budu deo poslednje linije odbrane od Engleza. Podsećamo, na generalnoj probi protiv Švedske odlično je branio Predrag Rajković, a novi fudbaler Zvezde Stojić tom prilikom je upisao prvi nastup za nacionalni tim, ako se ne računa meč koji su igrali samo superligaški fudbaleri.

19:20

Navijači!

Pogledajte

00:18
Navijači ulaze na stadion
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
19:05

Sastav Engleske!

A za šta će se odlučiti selektor Garet Sautgejt? Navodno, igraće u formaciji 4-2-3-1 i to sa čak tri desna beka u startnih 11!

18:50

Sastav Srbije!

Za koga će se odlučiti Dragan Stojković Piksi? Kolega Milutin Vujičić javlja nam da će biti iznenađenja u timu Srbije za meč protiv Engleske na početku EURO 2024!

18:40

Srbi se pripremaju!

Navijači reprezentacije Srbije na drugom kraju grada pripremaju se za meč protiv engleza. Pogledajte kako to izgleda:

Pogledajte

00:31
Ceo trg peva Mitro's on fire
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
18:25

Fan zona navijača Srbije!

Pogledajte

00:38
Srbi upalili baklje
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
18:15

Beg navijača Albanije!

Nakon što su Srbi izdržali prvi napad i počeli da uzvraćaju, navijači reprezentacije Albanije pobegli su sa lica mesta! Te detalje otkrio je novi snimak koji se pojavio na društvenim mrežama!

18:00

Tuča!

Pogledajte kako je izgledao sukob u Gelzenkirhenu:

Pogledajte

02:56
Tuča u Gelzenkirhenu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir
17:45

Albanci napali Srbe!

Po tvrdnjama britanskog "Skaj sporta", navijači Albanije napali su srpske navijače koji su sedeli u bašti jednog restorana i pripremali se za odlazak na utaikmicu!

17:35

Albanci?!

Iako su prve informacije sa lica mesta govorile da su se sukobili navijači Srbije i Engleske, novi detalji otkrivaju sasvim drugačiju stranu priče. Po verziji do koje su stigli britanski mediji, navijači Srbije su zajedno sa nekoliko navijača Engleske pili pred utakmicu, a njih su napali navijači Albanije!

17:30

Drugi ugao sukoba!

Pogledajte kako je izgledala tuča u Gelzenkirhenu, nekoliko sati pred meč Srbije i Engleske!

17:25

Haos u Gelzenkirhenu!

Navijači Srbije našli su se usred sukoba na ulicama tog nemačkog grada, nekoliko sati pred meč Srbije i Engleske! Pogledajte detalje tuče u kojoj su učestvovali navijači naše reprezentacije.

17:15

Dobar dan!

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, utakmicom protiv Engleske. Meč se igra u udarnom terminu (nedelja, 21:00), a mi ćemo pratiti svaki detalj pre, tokom i posle meča.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realno

Utakmica je izgubljena i prije nego što je počela, bojažljivo od početka i kad smo primili gol… a nekim igračima definitivno nije mjesto na terenu, isto kao ni Piksiju na klupi. Moramo imati pravog, dobrog selektora, ako želimo da imamo dobre rezultate

Čova Buraz

Da je neko od naših gurnuo onog malog prepotentnog Belingema tim intezitetom, sa leđa, Orsato bi svirao penaltik milijardu posto... Ovako možemo samo konstatovati da smo oštećeni, a to ne donosi zasluženi bod..

RS

Znate sto englezi piju caj svaki dan. Zato sto su bolesni:-)

Najnovije