• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan počinje pripreme, Stanojeviću potrebna pojačanja! Stigao jedan igrač - odlazaka "koliko hoćeš"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan pali motore za novu sezonu, a Aleksandar Stanojević čeka pojačanja u Humskoj.

 fk partizan pocinje pripreme aleksandar stanojevic novi trener Izvor: MN PRESS

Nije bilo mnogo vremena za odmor u taboru Partizana između dvije sezone! Nakon još jedne razočaravajuće takmičarske godine crno-bijeli su morali da povuku konkretne poteze i naprave velike promjene pred novi ciklus, a u sklopu njih bilo je i imenovanje šefa stručnog štaba. Nasljednik Igora Duljaja, pa Alberta Nađa koji se ispostavio kao prelazno rješenje, jeste dobro poznato lice - Aleksandar Stanojević. A on već u ponedjeljak, 17. juna, proziva igrače koje će trenirati u narednoj sezoni.

Parni valjak pali motore u svom trening centru, kako bi što spremniji dočekao sezonu u kojoj želi da prekine apsolutnu dominaciju Crvene zvezde i poslije čak pet godina osvoji trofej u domaćem fudbalu. Takođe, tim iz Humske biće na velikim ispitima i u Evropi, pošto igra kvalifiakcije za Ligu šampiona, a pobjeda u jednom dvomeču dovoljna mu je da tokom kvalifikacija obezbijedi evropsku jesen. Minimum u Konferencijskoj ligi...

Za ispunjenje velikih evropskih ambicija Stanojeviću će biti potrebna pojačanja u Partizanu, ali... I sam trener je na konferenciji za medije prilikom predstavljanja istakao da će tokom pripremnog perioda u Sloveniji vidjeti na koga stvarno može da računa i da se sa novajlijama u timu neće žuriti više nego što je to neophodno.

KO JE NAPUSTIO HUMSKU?

Za sada se zna da dres Partizana u narednoj sezoni neće nositi četvorica fudbalera sa srpskim pasošem koji su prethodnih godina bili članovi crno-bijelih. Nekadašnji fudbaler Čelsija Danilo Pantić već se "snašao" na tržištu i potpisao je ugovor sa Spartakom iz Trnave, pa je on i zvanično prvi fudbaler koji je napustio Humsku. Njegovim koracima će nekadašnji reprezentativac Srbije Andrija Pavlović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin (koji ima dvojno državljanstvo) i na kraju Nikola Lakčević, fudbaler koji je bio na pozajmici u Teleoptiku.

Izvor: MN PRESS

Prije kraja prethodne sezone saznali smo da će klub napustiti Danil Kastiljo, kojeg je Igor Duljaj doveo na pozajmicu iz Šahtjora, zahvaljujući statusu legende koji ima u tom klubu. Mladi fudbaler iz Ekvadora nije uspio da pokaže puni potencijal, niti da uvjeri čelnike da će u budućnosti koštati 50 miliona evra, kako je Duljaj tvrdio u jednom od intervjua.

Takođe, Partizan su napustili strani fudbaler Natan de Medina koji nije zabeležio ni minut u Superligi Srbije i Frenk Kanute koji je igrao promjenjivo tokom mandata u Humskoj. De Medina će ostati upamćen kao jedan od najvećih promašaja Partizana jer se navijači neće sjećati nijednog poteza sa terena, već samo bizarne vijesti da je mečeve propuštao jer ga je ujeo pas! Sa druge strane, Kanute je tokom jeseni igrao gotovo standardno, a tokom proljeća veoma rijetko...

JEDNO POJAČANJE, PRIPREMA ZA ODLASKE!

Partizan je u dosadašnjem toku prelaznog roka angažovao samo napadača Đorđa Jovanovića (25) koji je stigao na pozajmicu iz Bazela. Povremeni reprezentativac Srbije trebalo bi da pronađe golgetersku formu u timu u kojem je i ponikao, ali i da naslijedi Mateuša Saldanju i Sameda Baždara nakon veoma dobrih sezona koje su imali u crno-bijelom dresu.

Izvor: MN PRESS

Jedan od njih dvojice sigurno - a moguće da će i obojica - napušta Partizan ovog ljeta! Crno-bijelima je neophodno da "unovče" odlične sezone raspucanog Saldanje ili izuzetno talentovanog Baždara, a pitanje je da li će biti boljih trenutaka za to. Obojica bi klubu mogli da donesu nekoliko miliona profita, što je izuzetno bitno za funkcionisanje kluba i gradnju tima koji Aleksandar Stanojević treba da vodi kroz narednu sezonu.

ŠTA JE POTREBNO STANOJEVIĆU?

"Pregovaramo sa nekoliko igrača, možda bude potpisa i prije nego što odemo na pripreme u Sloveniju", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Kralj u nedjelju uveče, tokom razgovora na televiziji "Arena sport". Jasno je i šta traži Partizan - deficitarna je pozicija lijevog beka, iako se Zlatan Šehović vraća sa pozajmice da pojača konkurenciju na tom dijelu terena.

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević voli da odbrana njegovog tima izgleda čvrsto i kompaktno, vjerovatno jer je i sam igrao u posljednjoj liniji. Tokom promocije je istakao da bi najradije pojačao posljednju liniju Partizana, ali ostaje nam da u narednim danima vidimo šta su to smislili klupski čelnici i šef struke koji je treći put u karijeri na toj poziciji.

Pratiće trend iz njegovog prethodnog mandata, Humsku će vjerovatno posjetiti nekoliko srpskih fudbalera. Aleksandar Stanojević voli da "izgradi" karakter ekipe, da grupiše ekipu kada joj je teško i da iz nje na taj način izvuče maksimum. U takvim poduhvatima uglavnom se osloni na provjerene fudbalere, pa neće biti iznenađenje ukoliko Partizan tokom prelaznog roka angažuje nekog povratnika.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:58
Albert Nađ o sezoni Partizana
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC