• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Spaleti nakon eliminacije Italije: "Za mene nije skandal što smo ispali!"

Autor Dragan Šutvić

Lučano Spaleti poslao poruke naciji.

 Spaleti o ispadanju Italije sa EURO 2024 Izvor: Profimedia

Italija je u potpunom šoku zbog eliminacije sa Evropskog prvenstva već u osmini finala protiv Švajcarske. Branilac titule preslišan je u duelu protiv tima Murata Jakina, golovima Reme Frojlera i Rubena Vargasa, čime su Švajcarci ušli u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv pobjednika meča Engleske i Slovačke.

A Italijani? Njih čeka odgovaranje na mnogo pitanja o neuspjehu i jako lošoj igri u utakmici u kojoj je morala da bude najbolja do sada! Italijanski mediji oštro pišu o selektoru Lučanu Spaletiju i igri njegovog tima, pa Gazeta delo sport primjećuje da su Italijani pravili tehničke greške u svim linijama tima, da su imali malo intenziteta, da nisu mogli da "vežu" tri dodavanja u nizu, niti da čitaju kretnje protivnika.

Uz to, čuveni list piše i o "sramotnom" mentalnom pristupu izazovu kakav je osmina finala Evropskog prvenstva. "Zaustavićemo se ovdje iz milosrđa, ali je veoma teško povjerovati u to da je Italija uspjela da odigra tako loše, na svaki način", piše autor u "Gazeti".

Evo šta je poslije meča rekao Spaleti:

"Gol na početku drugog poluvremena nam je 'isjekao' noge i nismo bili veoma intenzivni. Razliku je napravio njihov ritam, bili smo previše inferiorni u prvom dijelu. Čak i individualno su nastajali problemi. Nažalost, ritam i svježina uvijek naprave razliku. Ovog puta sam mijenjao igrače, oporavljao sam ih, ali odgovor je bio isti. U ovom trenutku, zbog mnogo povreda, ne možemo da uradimo više od ovoga. Potrebno je više ritma, više 'nogu', više kontinuiteta, više žrtvovanja. Nismo došli na ovo Evropsko prvenstvo u zavidnom stanju i nije lako raditi sve što je potrebno na ovoj temperaturi".

"Ova eliminacija nam daje i znak za dalje, jer će nešto morati definitivno da se promijeni. Mogli smo mnogo, ali kada igrate protiv timova koji dobro driblaju, onda morate i vi to da radite. Manjak brzine? Nemamo mnogo igrača koji imaju kvalitet da mogu da trče, a tu razliku napravi svježina kada osvojite loptu. Postoji prilika da nešto izgradimo, ali za to je potrebno malo više vremena. Nisam ga imao mnogo, ako pogledate ka mojim prethodnicima, skoro svi su imali više utakmica nego ja. Par mečeva više bi mi pomoglo.

"Kada je u pitanju odgovornost, uvek je na treneru, ja sam napravio izbore."

Šta očekuje od razgovora sa predsjednikom Fudbalskog saveza Italije, Gabrijeleom Gravinom?

"Uvijek se ponašao kao ozbiljan profesionalac sa mnom i vidjećemo šta će reći", kazao je Spaleti.

Da li se i dalje osjeća kao selektor?

"To je normalno pitanje. Lično me ništa ne mijenja, nastavljam dalje, preuzimam odgovornost za ovo što se dogodilo. Došao sam ovdje uvjeren da nešto moram da promijenim, ali ne mislim da je ovo tako skandalozan rezultat kako će ispasti".

Nastavio je Italijan u dahu:

"Kada su mi poslije Hrvatske rekli da smo odigrali skandalozan meč, odgovorio sam 'Ne'. Danas i protiv Španije bili smo ispod svog niova, ali prošli smo kroz tešku grupu, zasluženo prema mom mišljenju, ali nismo vidjeli bazu tima na kojoj može da se gradi budućnost. To je lekcija koju smo izvukli iz ovog Evropskog prvenstva", dodao je Spaleti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC