• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 EURO 2024 Portugal Slovenija osmina finala uživo prenos
 EURO 2024 Portugal Slovenija osmina finala uživo prenos

Portugal u četvrtfinalu, Košta ugasio san Slovenije!

Portugalci na penale izbacili Sloveniju! Golman Diogo Košta odbranio sva tri udarca, pa nije ni bilo četvrte serije!

 EURO 2024 Portugal Slovenija osmina finala uživo prenos Izvor: ANP / ddp USA / Profimedia

Portugal je eliminisao Sloveniju na penale u Frankfurtu (0:0, pa 3:0 na jedanaesterce) i ušao u četvrtfinale Evropskog prvenstva u kojem će igrati protiv Francuske. Tim Kristijana Ronalda prošao je kroz dramu, u kojoj je "CR7" bio u glavnoj ulozi, kao i slovenački golman Jan Oblak, koji mu je u 105. minutu odbranio jedanaesterac!

Rasplakao se naslavniji Portugalac od tuge, ali je nekako došao sebi dok je meč odmicao i na kraju bio jedan od trojice strijelaca sa bijele tačke, zajedno sa Brunom Fernandešom i Bernardom Silvom. Sa druge strane, spektakularni golman Portugala Diogo Košta "skinuo" je sva tri udarca Slovenaca - Josipu Iličiću, Juri Balkovecu i Benjaminu Verbiču, pa je sve bilo gotovo poslije samo tri serije.

Čuvar mreže Portugala postao je apsolutni heroj utakmice i dugo će mu biti zahvalni i Kristijano, zbog promašenog penala, i štoper Pepe (41), koji je u 115. minutu utakmice izgubio loptu u rizičnoj zoni, omogućivši tako Benjaminu Šešku jedan od najvećih zicera u karijeri. Međutim, mladi slovenački napadač (21) se nije snašao, već je šutirao predvidljivo, tako da je Košta praktično rutinski "skinuo" taj udarac i sigurno na taj način stekao samopouzdanje za penale, u kojima je pokazao klasu, a sigurno i za nastavak turnira.

A, za meč protiv Francuske sigurno će mu biti potrebni i kvalitet i vjera u sebe jer "Trikolori" od početka turnira čekaju utakmicu u kojoj će "eksplodiratI" njihovi napadači, prije svih Kilijan Mbape. I zato će cijela Evropa i cijeli svijet jedva čekati 5. jul i utakmicu Portugal - Francuska u Hamburgu!

23:56

Ko je golman - heroj Portugala

Diogo Košta je portugalski čuvar mreže koji brani za Porto, tim u kojem je još od 2011, kada je imao samo 12 godina. Za "A" tim Portugala brani od 2021. godine, bio je ovo njegov 26. nastup i definitivno njegova partija karijere.

23:52

Portugal je sa 3:0 u penalima ušao u četvrtfinale!

U narednoj rundi, četvrtfinalu, Portugal će igrati protiv Francuske 5. jula! Pobjednik tog meča u polufinalu će na pobjednika duela Španija - Njemačka. Sudar giganata u završnici Evropskog prvenstva, dok čvrstim Slovencima nije bilo dovoljno to što su bili čvrsti.

Za pobjedu je falio gol, kome su bili izuzetno blizu kada je Benjamin Šeško u produžetku, pet minuta prije kraja, promašio zicer. I tada je Diogo Košta ostao potpuno priseban i moglo se naslutiti da će "mrtav hladan" ostati i kada krenu penali. Tako je i bilo i zato je prije svega zahvaljujući njemu evropski šampion iz 2016. godine u četvrtfinalu.

Strijelci iz penala za Portugal bili su Kristijano Ronaldo, Bruno Fernandeš i Bernardo Silva, koji je i ovjerio prolaz tima Roberta Martineza u sledeću rundu.

23:43

Portugal je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Diogo Kosta odbranio je i udarac Benjaminu Verbiču, a onda je Portugal "ovjerio" pobjedu 3:0 u penalima! Kakve su ovo bile odbrane portugalskog majstora među stativama!

23:41

Portugal ima 2:0 poslije dvije serije!

Bruno Fernandeš, as Mančester junajteda, majstorski je šutnuo u donju lijevu stranu, a Oblak to nije očekivao. Praktično se nije ni bacio golman Slovenije.

23:40

Diogo Košta postaje heroj Portugala - odbranio prva dva penala!

Josip Iličić, pa Jure Balkovec nisu uspjeli da savladaju sjajnog golmana Portugala! Između ta dva udarca, Kristijano Ronaldo je savladao Jana Oblaka, promijenivši stranu u odnosu na prethodni šut.

23:31

"Smeta mu botoks", kaže Rade Bogdanović

Bivši srpski fudbaler kritikovao izgled Kristijana Ronalda tokom utakmice Portugal - Slovenija.

Izvor: RTS/Screenshot

23:30

Kristijano Ronaldo zaplakao!

Nikad nismo vidjeli da Kristijano Ronaldo ovako plače kao zbog neiskorišćenog penala!

Izvor: RTS/Screenshot

23:28

115' Šeško promašuje pobjedu Slovenije!

Izgubio je loptu Pepe, Benjamin Šeško je izašao u situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Portugala Diogom Koštom, ali je čuvar mreže izašao u situaciji kao pobjednik. Praktično rutinski je "skinuo" dosad najbolju šansu na utakmici!

23:14

1o5' DRAMA: Jan Oblak brani penal Ronaldu!

Sjajna reakcija golmana Slovenije, bacio se u svoju lijevu stranu i spriječio gol Kristijana Ronalda sa bijele tačke! Diogo Žota prethodno je iznudio kazneni udarac padom poslije prekršaja! Srušio ga je Vanja Drkušić, nesuđeni fudbaler Crvene zvezde. 

23:00

Idemo u produžetke!

Još pola sata fudbala u Frankfurtu!

22:55

Žestoka borba - nema golova! 

22:49

Kristijano Ronaldo - pravo u Oblaka!

Portugalac je gađao snažno, poslije kontre - pravo u golmana Slovenije Jana Oblaka! 

22:21

62' Šeško je ovo trebalo da šutne bolje!

Pobegao je Pepeu centarfor Slovenije, a onda je katastrofalno šutirao u veoma dobroj situaciji, poslije kontranapada. Malo je nedostajalo da Slovenci povedu!

21:35

Ronaldo - opet ništa!

Šutirao je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, lopta je "liznula" prečku i otišla u gol-aut.

21:15

Portugal krenuo snažno, još je 0:0

Oštra lopta sa desne strane, koju Bruno Fernandeš nije uspeo da zahvati i da pošalje ka Kristijanu Ronaldu. Pogledao je ka nebu "CR7", baš želi da pogodi na ovom Evropskom prvenstvu, kao i uvijek.

20:58

Portugalce, naravno, predvodi Kristijano Ronaldo

Izvor: RTS/Screenshot

20:58

Kako je Slovenija stigla do ovdje? Preko Srbije

Remijima protiv Danske (1:1), Srbije (1:1) i Engleske (0:0), tim Matjaža Keka ušao je u osminu finala, gdje ima šansu da ispiše istoriju i da napravi najveći uspjeh u svojoj istoriji na evropskim prvenstvima.

20:56

Dobro došli u tekstualni prenos!

Utakmica Portugal - Slovenija igra se u Frankfurtu i ko pobijedi igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske 5. jula u Hamburgu. U tom dijelu "kostura", drugi četvrtfinalni par čine Španija - Njemačka. Pakleno je to težak put ka završnici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije