• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod jednih svađa, kod drugih "autobus": Ko će u finale EURO 2024, Španija ili Francuska?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Večeras od 21.00 u Minhenu igra se prvo polufinale Evropskog prvenstva.

 sve o mecu francuska spanija ko ce u finale euro2024 Izvor: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Španija i Francuska sastaju se večeras na "Alijanc areni" od 21.00, pa ćemo u spektaklu saznati ko će prvi do finala Evropskog prvenstva. Po fudbalu koji su do sada pokazali, Španija je apsolutni favorit, međutim čak iako je Francuska do sada postigla tek jedan gol iz igre na cijelom turniru, znamo da imaju strašan tim i na sve to iskustvo igranja važnih utakmica. Uostalom, bili su prvaci svijeta prije samo šest godina....

Problem za selektora "crvene furije" Luisa de la Fuentea je što neće moći da računa na najbolji tim pošto je zbog povrede iz tima do kraja turnira ispao Pedri, dok su Karvahal i Le Normand suspendovani zbog crvenog, odnosno parnog žutog kartona. To vjerovatno znači da će se u tim vratiti Načo Fernandez, najvjerovatnije ćemo vidjeti i iskusnog Hesusa Navasa, dok bi u veznom redu trebalo da zaigra i Dani Olmo. Ako se odluče za nešto defanzivniju varijtu, heroj pobjede nad Njemačkom Mikel Merino bi mogao u 11. 

Još jedna briga za selektora Španije je i što je Alvaro Morata bijesan na medije u zemlji, čak je najavio i povlačenje iz tima, pa je pitanje kako će se sve to odraziti na reprezentaciju. Moglo bi da donese probleme u svlačionici, ali istovremeno bi moglo da ih još ojača, da pokaže da imaju karakter.

S druge strane Didije Dešan nema kadrovskih problema, sem što Kilijana Mbapea muče kosti lica od kada je polomio nos protiv Austrije. Igra sa maskom i ne pruža partije koje se očekuju od njega, tako da je Dešan morao da ga izvuče iz igre protiv Portugala. Uoči meča sa Španijom, unaprijed mu je poručio da "stisne zube" i ne razmišlja o tome, pošto zna da bez njegove pomoći ne mogu ništa da urade...

Zato se Dešan sprema za još oprezniju taktiku, pošto postoje najave da će Antoan Grizman na klupu, dok bi nešto defanzivniji igrač (Fofana ili Rabio) mogli na teren. Vidjećemo da li je to dobra taktika i da li će se (konačno) loš fudbal obiti o glavu Dešanu, pošto Francuska ne igra ni blizu kako svi misle da može.

Podsjetimo, u drugom polufinalu koje se igra u srijedu (21.00) u Dortmundu sastaju se Engleska i Holandija. Šta mislite ko će prvi do finala Evropskog prvenstva?

Anketa

Ko će u finale Evropskog prvenstva?

  • Francuska

    16.67% (3)

  • Španija

    83.33% (15)

Ko će u finale Evropskog prvenstva?

Rezultati


(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC