• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLOP BI MOGAO IMATI NOVO RADNO MJESTO! Poznato i ko ga je kontaktirao

Autor Dragan Šutvić

Bivši trener Liverpula, Jirgen Klop, dobio je poziv da bude selektor Sjedinjenih Američkih Država!

 jirgen klop selektor SAD Izvor: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Kako prenose američki portali, fudbalski savez Sjedinjenih Država kontaktirao je njemačkog stručnjaka Jirgena Klopa i ponudio mu mjesto selektora. Klop bi na tom mjestu zamijenio Grega Berhaltera koji je na klupu Sjedinjenih Država došao u sezoni 2018/19. Bivši „centarhalf” Kristal Palasa i Minhena 1860 je za vrijeme svog mandata osvojio tri titule sjevernoameričkog kontinenta.

Jirgen Klop se, mjesec dana prije kraja sezone, oprostio od velikana sa „Enfilda”, a sada ga je već dočekala ponuda za novi posao. Iako se povezivao sa Barselonom kada je Ćavi najavio svoj odlazak, ta priča je ostala samo na špekulacijama, a katalonski klub je doveo drugog njemačkog stručnjaka, Hansija Flika.

Bivši trener Borusije iz Dortmudna i Liverpula je po svom dolasku praktično preporodio obje ekipe. Na „Signal Iduna Park” je došao u sezoni 2008/09. Za vrijeme svog mandata u Dortmudnu osvojio je dvije titule nacionalnog prvenstva (2010/11, 2011/12) i jedan kup Njemačke (2011/12), a ekipu je doveo i do finala Lige šampiona 2013. godine kada su, na prepunom Vembliju, bili poraženi rezultatom 2:1 od Bajerna.

Na klupu „crvenih” je došao u sezoni 2015/16 i u svom boravku na ostrvu osvojio titulu Lige šampiona (2018/19), titulu Premijer lige (2019/20) i FA kup (2021/22). U redove Liverpula je doveo igrače poput Virdžila Van Dajka, Sadija Manea i Mohameda Salaha koji su bili nosioci igre njegove ekipe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC