• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma traži pojačanja: De Rosi naciljao ofanzivca Atletiko Madrida, stiže i talentovani Šveđanin

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogo odlazaka, a biće i dolazaka u redovima "vučice".

 Rodrigo Rikelme Izvor: Copyright (c) 2023 Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock. No use without permission.

Roma je ovog ljeta ostala bez nekolicine igrača. Ugovori ili pozajmice istekli su Renatu Sančezu, Dijegu Ljorenteu, Sardaru Azmunu, Dinu Hajsenu, Razmusu Kristensenu, Romeluu Lukakuu, Ruiju Patrisiju i Leonardu Spinacoli, dok je Andrea Beloti prodat novom prvoligašu Komou.

Imaće novi sportski direktor "vučice" Floran Gisolfi i trener Danijele de Rosi mnogo posla do početka nove sezone. Za sada su od pojačanja stigli Enco le Fi iz Rena, koji je plaćen 23 miliona evra, od RB Lajpciga otkupljen je Anhelinjo, dok je iz Levantea angažovan talentovani Buba Sangare (19). U Rim bi mogla da stignu još dvojica mladih i perspektivnih igrača.

Kako pišu italijanski mediji, Roma je zainteresovana da u svoje redove dovede Rodriga Rikelmea iz Atletiko Madrida i Samuela Dala iz Đurgardena.

Prema pisanju "Gazete delo Sport", Dal je igrač kojeg Roma ne bi trebalo da ima problema da dovede. Lijevi bek švedskog Đurgardena igrao je svaki minut u svih 13 utakmica svoje ekipe u ligi ove sezone, pri čemu se njegov tim trenutno nalazi na trećem mestu. Roma će, navodno, moći da završi dogovor za Dala po cijeni od 3,5 miliona evra.

Za Rikelmea, s druge strane, još uvijek je potrebno još pregovora, iako Roma smatra da su u poziciji da mu ponude privlačan ugovor.

Ovaj 24-godišnjak se vratio u Atletiko Madrid prošlog ljeta, nakon što je sezonu 2022/23 proveo na pozajmici u Đironi. Prethodne dvije sezone igrao je u Mirandesu i Bornmutu u španskoj i engleskoj drugoj ligi.

Iako je prošle sezone nastupao 34 puta u La Ligi, Rikelme se suočava sa potencijalnim problemom u vezi sa taktikom Dijega Simeonea, budući da Argentinac obično koristi sistem 5-3-2, koji ostavlja malo prostora za prirodne krilne igrače. Takođe se suočava sa konkurencijom od strane nedavnog otkrića Samuela Lina za mjesto u početnoj postavi Madriđana.

Rikelme je i dalje pod ugovorom sa Atletikom, sa godišnjim primanjima od 400.000 evra. " Gazeta" tvrdi da je Roma spremna da utrostruči tu cifru kako bi ga dovela na stadion "Olimpiko".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC