• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veteran mijenja veterana: Humels napustio Borusiju Dortmund, sad bi prvi put u karijeri mogao da zaigra van Njemačke

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Bajerna i Borusije ima priliku da zaigra u italijanskoj Seriji A.

 Mats Humels Izvor: Vitalii Vitleo/Shutterstock

Roma namjerava da ovog ljeta proda Krisa Smolinga, te radi na dovođenju veterana iz Njemačke Matsa Humelsa, koji bi mogao da bude zamjena za iskusnog Engleza.

Nakon odlaska Edina Terzića sa klupe Borusije Dortmund, isto je učinio i Humels, koji je odlučio da napusti "milionere".

Danijele De Rosi želi da revitalizuje svoj tim kako mi smanjio zaostatak za mjestima koja vode u Ligu šampiona. Mladi italijanski stručnjak vjeruje da je ciklus engleskog defanzivca u klubu završen, nakon što je Smoling imao problema sa povredama tokom protekle godine.

Englez je imao samo 669 minuta za Romu u sezoni 2023/24, propustivši nekoliko mjeseci zbog tendinitisa. Borio se za povratak u formu i odigrao je u finišu sezone nekoliko utakmica. S obzirom da ima ugovor do ljeta 2025. godine, ovo ljeto je pravo vrijeme za promjene u prestonici Italije.

"Korijere delo Sport" piše da je Roma obavijestila Smolingovog agenta o svojim planovima i pregovori su sada u toku sa nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, koji su otvoreni za ideju o dovođenju 34-godišnjeg Engleza.

Ukoliko Rimljani uspiju da se oslobode iskusnog defanzivca, planiraju da dovedu Humelsa, koji bi mogao da pristane na dvogodišnji ugovor sa nešto nižom platom od trenutnih 3,7 miliona evra neto. Iako je godinu dana stariji od Smolinga, njemački veteran je dokazao da je u mnogo boljem stanju.

Prošle sezone odigrao je 25 mečeva za njemački tim i postigao tri gola.

Osim Borusije Dortmund, dugo je bio i član minhenskog Bajerna, a sada bi prvi put u karijeri mogao da zaigra u inostranstvu, tačnije u italijanskoj Seriji A.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC