• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važan potpis u Bergamu: Plaćen 36 miliona evra, ali Milanu nije valjao

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Belgijanac se nije snašao na "San Siru", ali zato jeste u dresu Atalante, koja je odlućila da ga otkupi od "rosonera".

 Šarl de Ketelare Izvor: Shutterstock

Atalanta je otkupila ugovor Šarla de Ketelarea od Milana, čime je Belgijanac u potpunosti postao član "boginje". Ugovor je potpisan na tri godine, do kraja juna 2027. godine.

Nakon 12 mjeseci provedenih na pozajmici, De Ketelare je očigledno zadovoljio ukuse trenera Đan Pjera Gasperinija, pa je odlučeno da belgijski ofanzivac bude 100 odsto otkupljen od Milana.

Dvadestrogodišnji belgijski napadač bio je jedan od posljednjih "poklona" Paola Maldinija "rosonerima" prije njegovog preranog odlaska prošle godine. Nakon što se dokazao kao vrhunski talenat u Brižu, milanski klub je uložio velike napore da osigura njegov potpis, na kraju plativši više od 36 miliona evra.

De Ketelare je najavljen kao veliku pojačanje za ekipu sa "San Sira", odmah nakon što su osvojili "skudeto". Bljesnuo je u svojoj rodnoj Belgiji, postigavši 18 golova uz 10 asistencija u svojoj posljednjoj sa Brižom, a onda je došao poziv iz Milana.

Nažalost za De Ketelarea i Milan, stvari nisu išle po planu u sezoni 2022/23. Uprkos Maldinijevoj sjajnoj preporuci i visokoj investiciji, talentovani napadač nije uspio da pronađe ritam sa Stefanom Piolijem.

U svojoj debitantskoj i na kraju jedinoj sezoni sa "rosonerima", Belgijanac je imao 1480 minuta na terenu u 40 utakmica, od kojih je 13 započeo kao starter. Trener mu nije mnogo vjerovao, očigledno nesiguran kako da najbolje iskoristi njegove vještine, što je ograničilo prilagođavanje Seriji A.

Stigavši u Italiju sa 22 godine, De Ketelareu je očigledno trebalo vremena da se prilagodi na novu ligu, jezik i zemlju, a njegovo samopouzdanje je sporo raslo s obzirom na način na koji ga je Pioli koristio.

Prošle sezone u Atalanti veće šanse i prostor koji mu je omogućio Gasperini omogućili su mu da u potpunosti pokaže svoje sposobnosti, i to je napravilo razliku. Dvadestrogodišnjak je završio sezonu sa 14 golova i 11 asistencija u 50 utakmica.

Sada kada je Pioli otišao iz Milana i kada novi projekat počinje pod Paulom Fonsekom, teško je zamisliti da Milan neće žaliti zbog načina na koji su stvari išle sa De Ketelareom, koji je napustio klub za ukupno 27 miliona evra plus klauzula o 10 odsto od buduće prodaje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC