• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Francuz razočaran Milanovim izborom novog trenera: Možete vi to bolje...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vensan Kandela smatra da bi "rosonere" trebalo da vodi iskusniji i uspješniji trener od Paula Fonseke, neko poput Antonija Kontea.

 Paulo Fonseka Izvor: sbonsi/Shutterstock

Nekadašnji defanzivac Rome i francuski reprezentativac Vensan Kandela nije impresioniran najavljenim dolaskom Paula Fonseke u Milan, vjerujući da klub zaslužuje uspješnijeg trenera.

Ovaj 51-godišnji portugalski trener je napustio svoju poziciju u Lilu i očekuje se da će u narednim danima biti zvanično predstavljen na klupi "rosonera", spreman da započne novi projekat nakon što je Stefano Pioli bio na čelu tima pet godina.

Skorašnje imenovanje Fonseke podijelilo je navijače milanskog kluba, neki su puni nade za budućnost, dok su drugi zabrinuti zbog njegovog relativnog nedostatka uspjeha na klupi, ne pamteći njegovo vrijeme u Romi sa previše entuzijazma.

Kandela je prvo iznio svoje mišljenje o očekivanom Fonsekinom imenovanju u Milanu.

"Neće mu biti lako, Pioli je radio dobro, pobjednik je, izgradio je tim i u posljednje tri godine su bili protagonisti u Ligi šampiona. Neće mu biti lako da uspije u Milanu."

Bivši bek "vučice" osvrnuo se na vrIJeme portugalskog trenera u italijanskoj prestonici.

"Nisam uvIJek volIo ono što sam vidIo. Na početku svake utakmice, uvIJek je menjao, mnogo, možda čak i previše. Mnogo je rotirao igrače. Ne znam da li je to dobro za tim ili ne, iskreno mi se nije svidJelo, više volim da počnem sa 11 startera, a onda tu je klupa. U Romi, međutim, mnogo toga se promIJenilo... On je sigurno iskusan trener, koji je mnogo toga postigao i uvIJek je radio svoj posao. Ali trenirati Milan je velika odgovornost, Milan je Milan. Oni uvIJek teže visoko", smatra Francuz.

Na kraju, Kandela je ipak sugerisao da ne bi izabrao Fonseku za novog trenera Milana.

"Uz dužno poštovanje prema Fonseki, Milan zaslužuje trenera poput Kontea. Nivo mora biti taj, visok nivo kada govorimo o određenim klubovima. Oni su tim koji zaslužuje trenere koji su u svojoj karijeri osvojili nešto više", smatra Kandela.

Fonseka je tokom karijere vodio brojne portugalske klubove, između ostalih i Porto i Bragu, nakon čega je uspješan bio na klupi Šahtjora. Poslije Ukrajine, od 2019. do 2021. bio je strate Rome, a zatim se preselio u Italiju, gdje je po završetku sezone napustio klubu Lila.

Već su viđene mnoge promjene trenera između dvije sezone Serije A, Pioli je već otišao, tako da će Milan sigurno u novo prvenstvo ući sa novim trenerom. Sa Fonsekom ili ne, saznaćemo vrlo brzo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC