• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trenerska vrteška u Italiji: Alesandro Nesta na klupi prvoligaša?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedna promjena trenera u italijanskoj Seriji A.

 Alesandro Nesta Izvor: Paola Garbuio / LaPresse / Profimedia

Vinćenco Italijano preuzeo je Bolonju, koja je ostala bez trenera iako iza sebe ima najsupješniju sezonu u istoriji. Tijago Mota spreman je da preuzme Juventus, istovremeno je Antonio Konte stigao na kormilo Napolija, dok je Igor Tudor napustio klupu Lacija.

Već pomenutog Italijana na klupi Fiorentine naslijedio je Rafaele Paladino, ali tu nije kraj trenerskoj vrtešci odmah po završetku sezone u Seriji A. Upravo Paladina na klupi Monce trebalo bi da zamijeni Alesandro Nesta.

"Bjankorosi" su se dobro pokazali pod Paladinom u posljednje dvije godine u Seriji A, završivši na 11. mjestu u svojoj prvoj sezoni u najvišem rangu i 12. ove sezone, daleko od zone ispadanja. Trener je odlučio da se povuče ovog mjeseca, spreman za novu avanturu u Firenci.

Monca je ekspresno započela potragu za novim trenerom nakon Paladinove odluke, a nekoliko mogućih kandidata brzo je identifikovao izvršni direktor Adrijano Galijani, uključujući Alesandra Nestu, ali i Andreu Pirla i Marka Baronija.

Kako prenose italijanski mediji, među kojima je i ugledni Đanluka di Marcio, Nesta je glavni kandidat za preuzimanje posla u Monci i blizu je postizanja dogovora sa klubom, moguće čak i u narednim satima.

Bivši odbrambeni igrač Lacija proveo je ovu sezonu kao trener Ređijane, koju je vodio do 11. mjesta u Seriji B. Njegov ugovor ističe krajem ovog mjeseca, čime postaje dostupan da sjedne na klupu Monce.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC