• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično - Konte stigao u Napoli! Potpisao do 2027. godine, jedno je već obećao!

Autor Dragan Šutvić

Antonio Konte predstavljen je danas kao novi trener Napolija.

 Antonio Konte novi trener Napolija Izvor: Profimedia

Antonio Konte zvanično je stigao u Napoli!

Poslije razočaravajuće sezone u kojoj je Napoli osvojio tek deseto mjesto i ostao bez plasmana u Evropu, predsjednik Napolitanaca Aurelio de Laurentis odlučio se na zaokret, pa je tako na mjesto trenera postavio čovjeka koji i te kako zna kako se osvaja italijansko prvenstvo.

Kao trener je sa Juventusom to uradio tri puta, kao prvotimac bjankonera još pet, a jedan Skudeto ima i kao prvi strateg Intera. Titulu je osvojio i u Engleskoj vodeći Čelsi, pa se u gradu pod Vezuvom nadaju da bi sljedeća sezona, poslije jednogodišnje blamaže, ponovo mogla da bude njihova.

Napoli je u pretprošloj sezoni osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji još od ere Dijega Armanda Maradone, a nakon što je na kraju te takmičarske godine De Laurentis odlučio da se raziđe sa Lučanom Spaletijem, stvari više nisu bile iste.

Napolitance su predvodila tri trenera (Rudi Garsija, Valter Macari i Frančesko Kalcona), rukovodstvo kluba je pokušalo da spasi što se spasiti može, ali u tome nije uspjelo.

Izvor: Profimedia

Slavni italijanski klub tako ovog ljeta neće igrati na evropskoj sceni, a na nju će pokušati da je vrati Konte, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

"Ponosan sam što je Antonio Konte novi trener Napolija. To je top trener i lider i uvjeren sam da će uspjeti da vrati klub korijenima na način koji nam je potreban kako bismo nastavili pravim putem nakon osvajanja Skudeta u pretprošloj sezoni nakon dugo godina. Što je najvažnije, novo poglavlje u istoriji Napolija počinje danas", prenio je sajt kluba riječi Aurelija de Laurentisa.

"Napoli je klub od velike važnosti na međunarodnom nivou. Srećan sam i uzbuđen zbog ideje da preuzmem Napoli. Svakako mogu da obećam jednu stvar – daću sve od sebe da razvijem tim i klub. Posvećen sam poslu u potpunosti, kao i moj stručni štab", istakao je Konte prilikom predstavljanja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC