• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(Očekivani?) Šok u Rimu, Tudor napustio Lacio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatski stručnjak "nebeskoplave" vodio je manje od tri mjeseca.

 Igor Tudor Izvor: Shutterstock

Hrvatski stručnjak Igor Tudor zvanično je podnio ostavku na mjesto glavnog trenera Lacija, manje od tri mjeseca nakon što je imenovan za nasljednika Mauricija Sarija, potvrdio je rimski klub.

"S. S. Lazio saopštava da je danas Igor Tudor podnio ostavku na mjesto šefa prvog tima. Klub se zahvaljuje treneru na obavljenom radu, uz želje za svu sreću u budućoj ličnoj i profesionalnoj karijeri", saopšteno je iz kluba.

"Skaj sport Italija" i više drugih medija u Italiji izvijestili su da se očekuje da će Tudor objasniti svoju odluku na završnoj konferenciji za novinare u petak. Navodno su "razlike" u viziji između Lacija i Tudora prevelike da bi trener nastavio dalje svoj posao, a sve se moglo očekivati nakon vijesti iz Italije prema kojima mnogo toga nije štimalo u klubu, ali i oko njega.

Tudor je bio u Rimu početkom nedjelje i sastao se sa direktorima kluba u utorak, vjerovatno kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti u klubu. "Skaj" prenosi da Lacio već razmatra moguće zamjene za Hrvata, a da je trenutni favorit trener Verone Marko Baroni, koji je navodno takođe razgovarao sa Moncom nakon odlaska Rafaelea Paladina u Fiorentinu.

Tudor je pozvan da zamijeni Sarija nešto više od dva mjeseca do kraja sezone. Njegov prethodnik je podnio ostavku u martu nakon serije od četiri poraza, a između ostalog "nebeskoplavi" su eliminisani i u osmini finala Lige šampiona od Bajern Minhena.

Tudor je tada potpisao ugovor na godinu i po dana, sa opcijom produžetka saradnje za još jednu godinu, što znači da će prekinuti svoj ugovor više godinu dana prije roka.

Otkako je preuzeo funkciju na stadionu "Olimpiko", Tudor je vodio 11 takmičarskih utakmica, ostvarivši respektabilan učinak od šest pobjeda, tri remija i dva poraza. On i njegov tim uspjeli su da se kvalifikuju u Ligu Evrope naredne sezone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC