• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajon Suzuki u Parmi: Prvi japanski golman u istoriji Seriji A

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi čuvar mreže, reprezentativac Japana, prošlog ljeta bio je na korak od prelaska u Mančester junajted, a sada je potpisao ugovor sa povratnikom u Seriju A.

 Zajon Suzuki Izvor: Nico Vereecken / imago sportfotodienst / Profimedia

Parma se vratila u Seriju A, te aktvino radi na dovođenju pojačanja. Zvanično je potpisan ugovor sa japanskim golmanom Zajonom Suzukijem, koji stiže iz Sent Trudena.

Ovaj 21-godišnji čuvar mreže, čiji otac je Amerikanac porijeklom iz Gane, a majka Japanka, prošlog ljeta bio je blizu prelaska u Mančester junajted, ali je dogovor propao. Sada se odlučio da pređe u Parmu, iako je za njegove usluge bila zainteresovana i Đenova.

Suzuki, koji je prošao kompletnu omladinsku školu Urava Red Dajmondsa u Japanu, postao je profesionalac 2020. godine. Nastupao je za sve omladinske reprezentacije Japana, a do 2022. godine, sa samo 19 godina, postao je redovan starter za seniorski tim.

Prošle sezone Suzuki je igrao u 32 utakmice u Župiler Proligi, demonstrirajući svoje atletske sposobnosti, moralni integritet i tehničke vještine, čime se etablirao kao istaknuti igrač na globalnoj sceni. Sada je postao prvi japanski čuvar mreže koji će zaigrati u italijanskoj Seriji A.

Parma je navodno platila sedam miliona evra za Suzukija, uz dodatne bonuse. Njegov ugovor s italijanskim klbom trajaće do 30. juna 2029. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC