• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Rakitić predstavljen u Hajduku: Ludnica u Dalmaciji, hiljade navijača zatrpale "Poljud" (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Barselone zvanično je predstavljen u novom klubu.

 Ivan Rakitić Izvor: Promo/HNK Hajduk Split/Screenshot

Ivan Rakitić danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Hajduka, a pred stadionom "Poljud" okupile su se hiljade navijača "bilih" kako bi dočekale nekadašnjeg fudbalera Al-Šababa, Barselone, Sevilje, Šalkea i Bazela.

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji hrvatskog fudbala ugovor sa Hajdukom potpisao je na jednu sezonu, uz mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana.

"Hvala svima koji su došli da me pozdrave. Hvala predsjedniku, sportskom direktoru, navijačima, mojoj ženi koja me podržala u ovoj odluci, vjenčanom kumu... Da mi je neko rekao prije dva-tri mjeseca da ću ovdje doći, nasmijao bih se. Zahvalan sam što mogu nešto vratiti hrvatskom fudbalu. Došla je prilika da se pridružim HNL-u. Nije bila druga mogućnost nego Hajduk. Sretan sam da je ovo moguće. Jedva čekam da se priključim ekipi, da budem dio grada, kluba, naših navijača, da se radim, trudim i borim, da što prije krenem", istakao je Rakitić na predstavljanju, a prenosi zvanična stranica Hajduka.

Veliku ulogu u transferu imao je sportski direktor kluba Nikola Kalinić.

"Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u istoriji Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao je trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uvjeriti. Želim da ovo što prije završi jer već u četvrtak nam je prva utakmica i želimo u sezonu krenuti kako treba", naglasio je nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Rakitić je u karijeri je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Jedan od ključnih igrača u osvajanju srebra s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Bio je osvajač Lige šampiona s Barselonom, osvajač UEFA Superkupa, dvostruki osvajač Lige Evrope sa Sevillom, ima i četiri osvojene Primere, četiri Kupa Kralja, dva španska Superkupa, osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Švajcarske, Kup Njemačke...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC