• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponoćna bomba Hajduka iz Splita: Završen najveći transfer u istoriji hrvatskog fudbala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ugovor sa Hajdukom iz Splita potpisao je Ivan Rakitić, jedan od najtrofejnijih fudbalera Hrvatske.

 ivan rakitic potpisao za hajduk  Izvor: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalski klub Hajduk iz Splita završio je najveći transfer u bogatoj istoriji dugog više od jednog vijeka - na "Poljud" stiže Ivan Rakitić (36), jedan od najtrofejnijih hrvatskih fudbalera svih vremena! Ponoćna bomba koja je eksplodirala u Splitu potvrdu će dobiti u nedjelju popodne, kada Ivan doputuje i klub ga zvanično predstavi na konferenciji za medije.

Kako se navodi na sajtu hrvatskog kluba, Rakitić je ugovor sa Hajdukom potpisao nekoliko minuta prije ponoći, u noći između subote i nedjelje. Vijest na zvaničnom klupskom sajtu objavljena je tačno jedan minut poslije ponoći, a odmah je i na društvenim mrežama zavladala euforija jer je trofejni fudbaler postao jedan od "majstora sa mora".

Rakitić će po prvi put u krijeri igrati u hrvatskom prvenstvu. On je rođen u Švajcarskoj, gdje je i počeo igračku karijeru, a put ga je preko Bazela vodio do Šalkea, Sevilje, Barselone, ponovo Sevilje i na kraju Al Šababa. U svom posljednjem klubu zadržao se tek šest mjeseci, a nakon raskida ugovora koji se dogodio prije nekoliko dana odlučio je da na "Poljudu" privede kraju igračku karijeru.

Izvor: MN PRESS

Tokom nje je osvojio Ligu šampiona sa Barselonom, dvije Lige Evrope sa Seviljom, više titula, kupova i superkupova u Španiji i Evropi, ali i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, što je najveći uspjeh hrvatskog fudbala od raspada SFRJ. Rakitić je tokom decenije i po bio izuzetno važan deo nacionalnog tima za koji je odigrao 106 mečeva, uz 15 postignutih golova.

Navodno, odluku da karijeru privede kraju u dresu "bilih" Ivan Rakitić je donio zbog prijatelja i nekadašnjih saigrača iz reprezentacije - sportskog direktora Nikole Kalinića i lijevokrilnog napadača Ivana Perišića, koji se prije nekoliko mjeseci vratio u Hrvatsku, u još jednom spektakularnom transferu. Ulogu je imao i novi trener Hajduka Đenaro Gatuzo, pošto Rakitić smatra da bi nekadašnji italijanski fudbaler mogao da povede Splićane ka šampionskoj tituli koja se čeka dvije decenije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC