• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba iz Splita - Gatuzo preuzeo Hajduk!

Autor Dragan Šutvić

Đenaro Gatuzo novi je trener Splićana.

 Đenaro Gatuzo novi trener Hajduka Izvor: Profimedia/Sipa/Cesare Purini

Odjeknula je bomba u Splitu – Đenaro Gatuzo novi je trener Hajduka!

Klub sa Poljuda se ove večeri oglasio saopštenjem, u kojem je navedeno da proslavljeni italijanski reprezentativac preuzima kormilo nad ekipom, koju će pokušati da povede do toliko željene titule, koju je "Ponos Dalmacije" posljednji put osvojio sada već davne 2005. godine.

Kako je istaknuto iz kluba, Gatuzo je sa Hajdukom dogovorio saradnju do ljeta 2026. godine, a u Split će doći početkom sljedeće sedmice, na početak priprema, kada će biti i zvanično predstavljen.

"U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige šampiona sa Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serije A, UEFA Superkupa te italijanskog Superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobjedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svjetskog fudbala.

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj će obavljati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao izuzetno zahtjevni, međutim do sada je u svojoj fudbalskoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je izuzetno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen. Sa Napolijem je 2020. godine osvojio Kup Italije u finalu protiv Juventusa te na taj način okončao dugogodišnji trofejni post velikana iz Napulja.

Gospodinu Gatuzu izražavamo srdačnu dobrodošlicu te mu želimo puno sreće i uspjeha u radu", istaknuto je iz splitskog kluba.

Igračku karijeru Gatuzo (1978.) je počeo u Peruđi, a potom je zaigrao za Rendžeras i Salernitanu prije nego što je 1999. godine stigao na San Siro, u Milan, koji mu je obilježio karijeru. U dresu rosonera odigrao je čak 468 utakmica, osvojivši tačno deset trofeja, a iz kluba je otišao 2012. godine, prešavši u Sion.

U ovom klubu je i počeo da se bavi trenerskim poslom, a zatim je vodio Palermo, OFI, Pizu, Milan, Napoli, Valensiju i Marsej.

Dres reprezentacije Italije oblačio je 73 puta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC