• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užasne vijesti za Milan i Atalantu pred start nove sezone: Florenci i Skamaka moraju na dugu pauzu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri doživjeli teške povrede tokom prijateljskih utakmica.

 Đanluka Skamaka Izvor: ph.FAB/Shutterstock

Atalanta i Milan izgubili su dva bitna igrača pred start nove sezone u Seriji A. Teške povrede na prijateljskim utakmicama doživjeli su Đanluka Skamaka i Alesandro Florenci, a obojicu italijanskih igrača čekaju višemjesečne pauze.

Medicinski testovi potvrdili su da je napadač Atalante pretrpio ozbiljnu povredu ligamenta i da će mu biti potrebna operacija. Dvadesetpetogodišnji golgeter iznesen je s terena stadiona "Enio Tardini" u nedjelju uveče tokom pripremne utakmice protiv Parme, nakon što je imao problem s lijevim koljenom.

Atalanta, koja se priprema za UEFA Superkup duel sa Real Madridom 14. avgusta, tako je ostala bez jednog od najboljih igrača. Skamaka je igrao važnu ulogu u uspjehu tima iz Bergama prošle sezone, a predstavljao je Italiju i na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Testovi su potvrdili da je Skamaka pretrpio rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta, a to je problem koji će zahtijevati operaciju. Dakle, Skamaka će biti van terena većinu predstojeće sezone Serije A, a odsustvovaće najmanje pet do šest mjeseci.

Dvadesetpetogodišnjak će biti operisan u narednim satima u klinici "Vila Stjuart" u Rimu.

Alesandro Florenci već je operisan, s obzirom na to da je takođe doživio tešku povredu. Stradali su prednji ukršteni ligament i meniskus u desnom koljenu i mogao bi da odsustvuje osam mjeseci, potvrdili su "rosoneri".

Iskusni italijanski reprezentativac zadobio je ozbiljnu povredu tokom pripremne utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama. Vratio se u Italiju i operisan je artroskopskom hirurgijom u bolnici u Milanu.

U saopštenju kluba potvrđeno je da je izvršena operacija rekonstrukcije prednjeg ukrštenog ligamenta i meniskusa u njegovom desnom koljenu. Ovo je mnogo gore nego što se prvobitno strahovalo, a prve procjene sugerišu da bi Florenci mogao biti van terena šest do osam mjeseci.

Tridesettrogodišnjak je prošao kroz omladinsku školu Rome i bio na pozajmicama u Krotoneu, Valensiji i Pari Sen Žermenu prije nego što je prešao u Milan 2021. godine. Upisao je 288 nastupa u Seriji A, postigao je 28 golova i zabilježio 33 asistencije, igrajući na raznim pozicijama uključujući desnog beka, lijevog beka i ofanzivnog vezistu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC