• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi su poraženi u prvom duelu sa KI Klaksvikom.

 Liga Evrope KI Klaksvik Borac uživo prenos  Izvor: FK Borac

Fudbaleri Borca poraženi su od KI Klaksvika rezultatom 2:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Revanš utakmica, poslije koje će pasti odluka o putniku u plej-of i, u najgorem slučaju, grupnu fazu Konferencijske lige igra se sljedećeg četvrtka od 21.00 čas.

Nastojaće u Borcu da što prije zaborave prvo poluvrijeme, u kojem su dva puta bili u minusu, te ostali sa igračem manje. Prvo je u 10. minutu kapiten KI Klaksvika Kletskard doveo domaće do prednosti nakon kardinalne greške Zorana Kvržića koji je glavom na pet metara od gola htio da vrati loptu Damjanu Šiškovskom, ali je to uradio veoma loše.

Izjednačio je Borac u 31. minutu, nakon autogola Berntsona i karambola u petercu KI Klaksvika, kada je lopta nakon šanse za Jovu Lukića pogodila nekoliko igrača domaće ekipe. Samo dva minuta kasnije, Borac je ostao sa deset igrača na terenu jer je nakon jednog faula, a poslije poziva iz VAR sobe i pregledanja snimka, Sebastijanu Ereri Kardoni pokazan direktan crveni karton.

Poslije slobodnog udarca koji je uslijedio odmah poslije toga, opet su Farani stigli do vođstva. Frederiksberg je proigrao Edemarksbakena, koji u gužvi pred golom uspijeva da matira čuvara mreže iz Sjeverne Makedonije, koji se u drugom dijelu dva puta žalio na povredu, ali je stisnuo zube i ostao na terenu do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Imali su crveno-plavi sjajnu priliku i sa igračem manje da "poravnaju". Vrlo brzo poslije gola za 2:1, Dino Skorup je izveo slobodan udarac, debitant Marko Vukčević i Lukić su zahvatili glavom loptu koja je u gužvi stigla do kapitena Grahovca, koji pogađa prečku.

Tok utakmice pogledajte klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA.

KI KLAKSVIK: Jensen, Vatnsdal (od 37. B. Petersen), Jambere, Berntson, Danijelsen, Joensen (od 77. Pavlović), Hanson (od 77. Vilijams), Da Silva, Frederiksberg, Kletskard, Edemarksbaken. Trener: Espen Haug.

BORAC: Šiškovski, Karolina, Majers, Kvržić, Grahovac, Skorup (od 65. Pihler), Srećković (od 65. Čavić), Savić (od 37. Vukčević), Kulašin (od 82. Hrelja), Lukić. Trener: Mladen Žižović.

21:00

Završen je meč

KI Klaksvik je pobijedio ekipu Borca rezultatom 2:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Revanš utakmica igra se sljedećeg četvrtka (15. avgust) od 21.00 čas na Gradskom stadionu, poslije kojeg će biti jasno ko će izboriti nastup u plej-ofu.

20:50

90+1' - Diskutabilna odluka Radine

Bili su u duelu Danijelsen i Vukčević, stao je na stopalo Crnogorcu igrač domaće ekipe, a potom nespretno pao, a arbitar iz Češke je dosudio faul za domaće i slobodan udarac.

20:48

Šest minuta nadoknade u drugom poluvremenu

20:40

82' - Hrelja mijenja Kulašina

20:39

81' - Ponovo se Šiškovski žali na povredu

Ovog puta se Makedonac žali na povredu butnog mišića.

20:38

Počelo je posljednjih 10 minuta u Toršavnu

20:37

79' - Žuti karton za Šiškovskog zbog zadržavanja igre

20:36

77' - Dvije promjene u domaćoj ekipi

Vilijams je u igri umjesto Hansona, dok je Pavlović zamijenio Joensena.

20:35

76' - Zamalo Kletskard!

Poslije centaršuta sa desne strane, ne stiže kapiten KI Klaksvika na jednu loptu.

20:27

68' - Šiškovski se žali na povredu koljena

Ustao je Milićević sa klupe, da li će Makedonac moći da nastavi ovu utakmicu?

20:23

65' - Izmjene u Borcu

Skorupa mijenja Pihler, a Srećkovića Čavić.

20:23

64' - "Požutio" je Petersen

Bio je Srećković u duelu sa Petersenom, faulirao ga, a potom je dobio žuti karton.

20:19

Ušli smo u posljednjih pola sata

Počela je posljednja trećina utakmice u Toršavnu.

20:14

56' - Žuti karton za Lukića zbog prigovora

20:13

Zvaničan podatak - na utakmici je 1300 gledalaca

20:12

53' - Jambere u posljednji čas ispred Kulašina!

Opasno je bilo sad pred golom Farana!

Pogriješio je Petersen, neočekivano je do lopte stigao Kulašin, krenuo prema golu domaćih, ali je Jambere u posljednji čas uspio da interveniše.

20:08

49' - Vukčević!

Iznenada se u prilici našao crnogorski internacionalac, pokušao da šutira, ali je Jambere skrenuo tu loptu u korner.

20:07

Žuti karton za Jamberea

20:06

48' - Kletskard!

Zahvatio je kapiten KI Klaksvika loptu nakon centaršuta sa desne strane, stigao do lopte pored Majersa, ali je šutirao tik pored gola.

20:05

Počela je da pada jaka kiša u Toršavnu

20:04

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Nastavljen je meč u Toršavnu.

19:47

Kraj prvog poluvremena

Završeno je prvih 45 minuta, KI Klaksvik - Borac 2:1.

Izvor: MONDO

19:45

Dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu!

19:43

42' - Prečka Grahovca!

Prečku je pogodio Borčev kapiten!

Izveo je Skorup udarac sa lijeve strane, Vukčević je glavom prebacio loptu do Lukića koji šutira, lopta se na kraju odbija do Grahovca koji sa 3-4 metra pogađa prečku!

19:42

Evo i Borčevog pogotka!

19:41

Evo kako su Farani stigli do prvog gola!

19:38

37' - Izmjene i na jednoj i na drugoj strani

Žižović je odmah reagovao, pa je umjesto Savića uveden Vukčević.

Izmjena je bila i kod Farana, umjesto Vatnsdala na terenu je B. Petersen.

19:36

36' - 2:1!

Ponovo vodi KI Klaksvik!

Izveo je Frederiksberg slobodan udarac po zemlji, stvorila se gužva pred golom Borca, a do lopte je stigao Edemarksbaken i matirao Šiškovskog.

19:35

35' - Crveni karton za Ereru!

Zbog jednog starta nad Danijelsenom Kolumbijcu je sudija Marek Radina prvo pokazao žuti karton, ali je nakon poziva iz VAR dobe pregledao snimak, poništio odluku i Borčevom lijevom beku pokazao crveni karton!

19:34

30' - GOOOOOOL!

Izjednačio je Borac na Farskim Ostrvima, autogol Berntsona!

Došao je do jedne lopte Jovo Lukić, izašao ispred golmana iskosa sa lijeve strane, ali je Jensen je to uspio da ukroti. Lukić je ponovo stigao do lopte, ubacio pred gol, a onda je Berntson pogodio Vatnsdala, lopta potom pogađa golmana Jensena a onda opet Berntsona pa je završila u mreži!

19:26

27' - Posjed daleko na strani Farana

Čak 72 posto je lopta u posjedu igrača KI Klaksvika u dosadašnjem toku meča.

19:22

22' - Žižović je već poslao dvojicu na zagrijavanje

Trener Borca je već poslao dva igrača na zagrijavanje, sa klupe su podignuti Damir Hrelja i Marko Vukčević.

19:19

19' - Ne stiže Lukić!

Centrirao je Erera Kardona sa lijeve strane, a Lukić je ostao "kratak" nekoliko centimetara i nije uspio da stigne do te lopte!

19:18

17' - Uspio je da se snađe Šiškovski

Imao je golman iz Sjeverne Makedonije problema prilikom hvatanja jedne lopte, iskliznula mu je iz ruku poslije centaršuta sa dense strane, ali je na kraju uspio da se snađe. Jak vjetar duva u Toršavnu, pa je i to malo stvorilo probleme Borčevom čuvaru mreže.

19:11

10' - 1:0!

Kletskard dovodi Klaksvik do vođstva!

Izblokiran je jedan udarac domaćih, Kvržić je veoma loše odigrao povratnu loptu za Šiškovskog, a do nje stiže kapiten Farana i dovodi svoju ekipu u vođstvo!

19:08
Izvor: MONDO

19:06

5' - Odlična odbrana Šiškovskog!

Istakao se sada Borčev golman!

Poslije kornera Farana, lopta je na vrh kaznenog prostora stigla do Danijelsena čiji udarac sjajno brani Šiškovski i izbacio loptu u novi korner.

19:04

4' - Velika šansa za KI Klaksvik!

Ogromna prilika za KI Klaksvik!

Išao je napad po lijevoj strani, lopta je stigla do Frederiksberga, a Šiškovski uspijeva da skrene loptu koja potom pogađa stativu, pa prečku!

19:00

1' - Počela je utakmica!

Izvor: MONDO

18:38

Igrači dva tima na zagrijavanju!

18:19

Poruka Mladena Žižovića pred meč!

"Ekipa Klaksvika je jako specifična, dosta kvalitetna u odnosu na ono što smo mi pretpostavljali, vjerovatno kao i svi navijači i ljudi koji prate Borac. Međutim, kada dublje uđemo u analizu protivnika, vidimo da su vrlo organizovana ekipa. Prošle godine su igrali grupnu fazu Konferencijske lige, što je nama ove godine cilj. Osvojili su četiri boda, izbacili su prošle sezone Ferencvaroš ubjedljivo 3:0, zatim su od Moldea ispali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da nas očekuje izuzetno zahtjevan meč. Oni jesu u dobrom ritmu u prvenstvu, sad su dobili posljednju utakmicu 0:4, tako da moramo da obratimo posebnu pažnju na utakmicu koja može da nam donese mnogo toga, odnosno ono o čemu svi sanjamo, a to je četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope", rekao je trener Borca u najavi meča.

"Po svemu su specifična ekipa, ostrvska, koja dosta pažnje poklanja prekidima, tzv. drugim loptama, gdje su dosta agresivni. Formacijski vrlo često sa pet igrača pozadi, u defanzivnom bloku, ali i vrlo aktivni prema naprijed, pogotovo njihov najbolji igrač Frederiksberg, koji je drugačiji i daje šmek ovoj ekipi. Očekuje nas i teren sa vještačkom podlogom, temperatura od 8-9 stepeni, tako da moramo vrlo dobro da se pripremimo, što već i jesmo. Analizirali smo ih i nadamo se da ćemo donijeti jedan dobar rezultat i ponovo aktivirati ovu sjajnu banjalučku publiku kojoj želim da se zahvalim na veličanstvenom ambijentu protiv PAOK-a i nadam se da ćemo zajedno poslije ove dvije utakmice slaviti plasman dalje", dodao je strateg crveno-plavih.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

17:49

Nema Vukovića, Srećković od prvog minuta!

Trener Borca Mladen Žižović će od prvog minuta na teren poslati krilnog napadača Nikolu Srećkovića, jednog od posljednje trojice novajlija u crveno-plavom taboru.

Startnu postavu Borca za današnji meč čine: Šiškovski, Karolina, Majers, Kvržić, Grahovac, Skorup, Srećković, Savić, Kulašin i Lukić.

Trener Espen Haug je na teren poslao ovu postavu: Jensen, Vatnsdal, Jambere, Berntson, Danijelsen, Joensen, Hanson, Da Silva, Frederiksberg, Kletskard, Edemarksbaken.

17:46

Borac ne pamti Farska Ostrva po dobrom...

"Tersfelur" se inače nalazi u neposrednoj blizini stadiona "Gundadalur", kojeg Borac ne pamti po dobrom...

Na njemu je gostovao 2022. godine, u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modsriči, Borac je savladao ekipu B36 Toršavna rezultatom 2:0, ali je u revanšu, nakon 3:1, poklekao poslije izvođenja jedanaesteraca i ispao iz daljeg takmičenja.

17:25

Kako izgleda stadion?

"Tersfelur" je nacionalni stadion Farskih Ostrva, kapaciteta 6.500 sjedećih mjesta.

Izvor: MONDO

17:24

DOBRO DOŠLI U MONDO PRENOS!

Pratićemo uživo utakmicu iz Toršavna, početak je zakazan za 19.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije