• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milioni evra stižu u Borac nakon Farskih Ostrva?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dvomeč Borca i Ki Klaksvika vrijedan je 3.5 miliona evra.

 FK Borac protiv Klaksivika igra i za 3.5 miliona evra Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac od 19 časova u Toršavnu igra prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Finansijski aspekt koji donosi ovaj dvomeč nije zanemarljiv, piše "Glas Srpske".

Naime, ako bi crveno-plavi prošli Ki Klaksvik, plasirali bi se u plej-of rundu Lige Evrope, gdje bi odmjerili snage sa Mitjilandom ili Ferencvarošem (prvi meč 2:0 za Dance), te bi imali šansu da se plasiraju u grupnu fazu ovog takmičenja.

Grupna faza Lige Evrope donosi 4,1 milion u startu, dok se pobjeda vrednuje 450.000 evra, a remi 150.000 evra. Na sve to treba dodati i dio novca koji može da se dobije od TV prava, kao i činjenice da će ekipe koje na kraju budu do 16. mjesta dobiti dodatni bonus.

Čak i u slučaju poraza u plej-ofu Lige Evrope, Banjalučani bi imali sjajan finansijski učinak s obzirom da bi takmičenje nastavili u grupnoj fazi Konferencijske lige, što je trener Borca Mladen Žižović apostrofirao kao glavni cilj.

Sam plasman u Konferencijsku ligu donosi 3,1 milion evra, dok je pobjeda vrijedna 400.000 evra, a remi 133.000 uz pomenute bonuse. Sami brojevi pokazuju koliki značaj ima ovaj duel protiv predstavnika Farskih Ostrva.

Ipak jasno je da Borac ne očekuje nimalo naivan protivnik. Ki Klaksvik igra na terenu sa vještačkom travom, koju su sinoć osjetili banjalučki fudbaleri, što uz niske temperature i dugo putovanje može da predstavlja problem.

Farani su na ovom terenu ranije slavili protiv Moldea i Olimpije, a ove sezone i protiv Malmea, dok su remije upisali sa Lilom, Ferencvarošem i Šerifom. Jedini domaći poraz doživjeli su od Slovana iz Bratislave.

I junak protiv Egnatije iz Albanije, David Čavić upozorio je na Ki Klaksvik, posebno naglasivši da su opasni iz prekida.

"Očekuje nas izuzetno nezgodan rival, ekipa koja veoma dobro igra na svom terenu, gdje su ostvarili nekoliko odličnih rezultata. Opasni su iz prekida, ali ćemo mi uraditi sve da ostvarimo povoljan rezultat za revanš", rekao je Čavić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

FREE AGENTS

Gdje su za klasu bolja pojačanja?

Aj Borac

A kad stize napadač?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC