• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO SAZNAJE: Prelazni rok za Borac nije završen - stižu još dvojica fudbalera!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kako naš portal saznaje, Đorđe Despotović i Gregor Bajde obući će crveno-plavi dres.

 Đorđe Despotović Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Prelazni rok za Borac još nije završen. Nakon što je aktuelni šampion danas predstavio dvojicu novih igrača, Sandija Ogrineca i Niku Datkovića, još dvojica bi do ponoći trebalo da obuku crveno-plavi dres.

Kako MONDO saznaje, u pitanju su napadači Đorđe Despotović i Gregor Bajde!

Obojica su trenutno bez kluba, tako da bez problema mogu da postanu igrači Borca. Despotović je bez angažmana od kraja juna, kada je okončao saradnju sa Budućnosti iz Podgorice, dok je Bajde nedavno završio avanturu u Celju, čiji član je bio prethodne dvije godine.

Despotović je 32-godišnji golgeter rođen u Loznici, a tokom bogate karijere promijenio je brojne klubove. Između ostalih, nastupao je i za Crvenu zvezdu u nekoliko navrata, dok je međunarodno iskustvo sticao u Belgiji (Lokeren), Kazahstanu (Žetisu, Kairat, Astana, Tobol) i Rusiji (Orenburg, Rubin, Arsenal Tula). Proteklih šest mjeseci nastupao je u crnogorskoj ligi za pomenutu Budućnost.

U vrijeme kad je nastupao u Rusiji, Despotoviću je 2019. stigao i poziv da zaigra za reprezentaciju Srbije. Selektor Ljubiša Tumbaković uvrstio ga je na spisak za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Luksemburga i Ukrajine, ali za seniorski tim "orlova" ipak nije debitovao. Ranije je oblačio dres omladinskih selekcija Srbije.

S druge strane, Bajde je slovenački fudbaler, koji je većinu karijere proveo u domovini. U aprilu je proslavio 30. rođendan, a osim Brava, Interbloka, Celja i Maribora, nosio je i dres italijanske Novare.

Despotović i Bajde trebalo bi da popune sami vrh napada banjalučkog tima, s obzirom na to da se očekuje odlazak startnog centarfora Jove Lukića u Rumuniju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

POJAČATI MLADI TIM

Da li je U19 Borac stvarno proteklu sezonu završio kao 6. na tabeli, s više od 20 bodova iza Sarajeva i Zrinjskog? Ima li kakvog napretka u mlađim kategorijama?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC