• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Srbije za Švajcarsku: Da li je Piksi hrabar kao Milojević? Sve ukazuje na jedno...

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte u kom sastavu će Srbija igrati protiv Švajcarske. Sve je izvjesnije da meč počinje Andrija Maksimović i da će Piksi biti hrabar da "gurne" golobradog dječaka u važnoj utakmici, kao što je to uradio trener Zvezde Vladan Milojević.

 Sastav Srbije za utakmicu protiv Švajcarske  Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 igra vrlo važnu utakmicu sa Švajcarskom u Ligi nacija. Ne samo da je bitno zbog istorije duela sa Švajcarcima, koji su pobijedili i u Rusiji i u Kataru, ne samo da je važno zbog toga što Srbija ima tek jedan bod u prva dva kola, nego je izuzetno bitno zbog žrijebanja za šešire u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Međutim, ništa ne govori da će biti lako. Atmosfera u timu je i dalje "poljuljana" zbog neusjpeha u Njemačkoj, igra se i dalje traži, dok je veliki broj fudbalera "otkazao" Piksiju za predstojeće mečeve. Neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića, kao ni na Srđana Babića, Petra Ratkova, Ivana Ilića i Andriju Živkovića, odnosno Vanju Milinković-Savića. Svi sem dvojice prvopomenutih odsustvuju zbog povreda.

Dobra vijest je da se vratio kapiten Aleksandar Mitrović od koga će se očekivati da popravi efikasnost pred golom, koja je na zabrinjavajućem nivou već duže vrijeme, ali ima Srbija i mnogo neiskusnih igrača...

Očekivano je da Piksi ostane "vjeran" svojoj formaciji sa trojicom u posljednjoj liniji, iako možda na papiru za ovo okupljanje više logike ima da se pokuša sa četvoricom. Prednost je naravno to što su "orlovi" uigraniji sa trojicom štopera, da su se eksperimenti sa drugim sistemom obično završavali katastrofalno, kao i da posebno trenutak za novi ogled nije protiv Švajcaraca. Oni bi lako pronašli način da kazne takve stvari.

Tako bi na golu trebalo da bude Predrag Rajković, dok u zadnjoj liniji očekujemo Strahinju Pavlovića, Nikolu Milenkovića i Strahinju Erakovića. To su trojica od četvorice koji su igrali u Njemačkoj, kada je odbrana bila najbolji dio tima, a jedina razlika je što Veljkovića nema zbog povrede.

Što se tiče bekovskih pozicija, tu su opcije zaista ograničene. Nema dileme da ćemo desno gledati Kostu Nedeljkovića, a lijevo Veljka Birmančevića - prosto jer druge alternative ne postoje. Pitanje je samo da li su njih dvojica u stanju da izdrže tempo od svih 90 minuta, pošto su u pitanju pozicije na kojima se fudbaleri "najviše troše" zbog velikog broja ponavljanja, dok zaista nije jasno ko bi mogao da ih zamijeni, ako se povrijede.

U sredini veznog reda više opcija, ali i tu ne bi trebalo da bude iznenađenja. Saša Lukić bi pored sebe trebalo da ima Nemanju Maksimovića koji ima više minuta u nogama od Marka Grujića. 

Izvor: Fudbalski savez Srbije

Ispred njih će svi pogledi biti usmjereni u Lazara Samardžića, ali i Andriju Maksimovića. Obećao je Piksi da će "Mesi" sigurno igrati, samo još nije odlučeno da li će početi ili ući sa klupe, ali prema posljednjim informacijama toliko je impresionirao tokom treninga da će biti u 11. Uz to, na ruku mu ide i što su opcije zaista ograničene, Piksi bi mogao da počne sa dvojicom napadača (dodatno da igra Jović), odnosno da pojača vezni red sa Grujićem. 

Jasno je da će napad predvoditi kapiten Aleksandar Mitrović i nadamo se da će ovoga puta uspjeti opet da savlada golmana Švajcarske, ali i da se konačno raduje pobjedi. Zaista je zaslužio poslije svega što je prošao u prethodnim duelima sa rivalom koji se uvijek nekako "izvuče".

Dakle, da rezimiramo, ovo je sastav Srbije za Švajcarsku: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, Maksimović, Birmančević - Samardžić, Maksimović - Mitrović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC