• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet priča o skandalu u koji su upleli i Matića: Smijao se šta ga sudija tjera da potpiše, a onda obrt

Šta će biti sa utakmicom Liona i Oksera koja je završena uz "tehnički prigovor" gostiju na terenu? Potpisao je i Nemanja Matić, ali utisak je da od toga neće biti ništa.

 Šta će biti sa žalbom Oksera Izvor: TV Arena sport/screenshot

Na utakmici 9. kola Lige 1 između Liona i Oksera (2:2) vidjeli smo krajnje neobičnu situaciju i pravilo za koje nisu znali ni oni "najzagriženiji" fudbalski navijači. Nakon što je sudija Žeremi Stinat dosudio jedanaesterac za Lion, gostujući tim je pobjesnio i uložio "tehnički prigovor" direktno na terenu, pa je uslijedila pauza od nekoliko minuta. Tokom nje, gotovo nikome na tribinama nije bilo jasno o čemu se radi i šta to sudija zapisuje, da bi tek kasnije sve bilo objašnjeno...

Okser je uložio "tehnički prigovor" na odluku Žeremija Stinata, odnosno formalni protest zbog toga što su smatrali da su oštećeni. Kako je to urađeno "na papiru" u toku meča, neophodno je bilo da kapiten Oksera Žubal podnese pisani prigovor, u prisustvu ostalih sudija i kapitena Liona - Nemanje Matića

Ni bivši kapiten reprezentacije Srbije nikad se nije suočio sa ovakvim pravilom u toku svoje karijere, pa se tako tokom pauze i same procedure podnošenja tehničkog prigovora - čak i nasmijao, u nevjerici šta traže iz Oksera.

Zašto su pobjesnili u Okseru?


Žeremi Stinat je dosudio penal zbog situacije u kojoj se našao napadač Liona Mikautadze, čak je provjerio i na monitoru poslije poziva iz VAR sobe, a svi u Okseru su toliko pobjesnili da su htjeli da napuste teren. Smatrali su da nije smio da dobije poziv iz VAR seobe i provjeri tu situaciju jer je meč u međuvremenu bio "restartovan". U tom slučaju, smatra se da je provjera završena i da nije bilo osnova da se arbitri iz VAR sobe uključe.

Kako jesu i "natjerali" su Stinata da promijeni odluku i dosudi penal, čitava klupa Oksera je skočila - prije svih kapiten Žubal koji tražio da uloži "tehnički prigovor", pa je uslijedila pauza od nekoliko minuta dok formalni protest nije napisan i na papiru.

Okser odustao od žalbe?

Izvor: Screenshot/lequipe.fr

Ako bi žalba bila usvojena (rok od 48 sati), i ako bi bilo utvrđeno da je Okser oštećen, pravila su takva da bi Sudijska komisija FS Francuske morala da naredi ponavljanje utakmice. Bilo bi to prvi put u istoriji Lige 1 da vidimo takav slučaj, međutim već sada je izvjesno da se to neće dogoditi.

Ne zato što je Okserova žalba banalna, nego prosto zato što su odustali?! Kako prenosi francuski list "L'Ekip", trener Kristof Pelisije je poslije meča rekao da je pričao sa sudijom Žeremijem Stinatom i da je Okser povukao "tehnički prigovor".

Nije poznato da li je zbog toga što su shvatili da griješe ili jer su osvojili bod na kraju...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC