• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti novi kapiten "zmajeva"?

Autor mondo.ba

Emir Spahić vjerovatno neće nositi kapitensku traku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a kao njegovi nasljednici pominju se Edin Džeko, Vedad Ibišević, Asmir Begović i Miralem Pjanić.

Odavno se po kuloarima šuška da Emir Spahić više neće dobijati poziv od selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, što znači i da će u narednim kvalifikacijama za EURO 2016. "zmajevi" imati novog kapitena.

U nedavnom razgovoru za naš portal, popularni Pape nije želio da govori o imenima igrača koje će pozvati na naredno okupljanje "jer je prerano", ponovivši da "svi koji igraju dobro mogu da se nadaju pozivu".

Međutim, prema pisanju "Avazovog sporta" Emir Spahić sigurno neće dobiti poziv iako je selektor uvijek govorio da sa kapitenom ima "odlične odnose", ali i da Spahić ima "prevelika ovlaštenja izvan terena".

"U stvarnosti nije baš tako. Najbolje se to pokazalo nakon utakmice sa Egiptom kada su sijevale varnice. Nije tajna ni to da se Spahić pitao novi selektor bi bio Sergej Barbarez", piše sarajevski sportski list.

MUZUROVIĆ: GLASAM ZA BEGOVIĆA

Nekadašnji selektor BiH Fuad Muzurović ruku bi digao za Asmira Begovića.

"Kod mene su igrači na ceduljicama birali kapitena. Sjećam se svojevremeno da sam Sušića pogurao da bude kapiten Sarajeva iako su od njega stariji u ekipi bili Simić i Rajković. Kada je izbor kapitena reprezentacije onda bih traku dao Begoviću jer mi djeluje najozbiljnije. S druge strane tu su Džeko, Ibišević, pa i mali Pjanić, koji će još dugo godina igrati za BiH. U konačnici neka moj glas ide Begoviću", rekao je Muzurović.

 Zato bi Pape, ali i ljudi iz Fudbalskog saveza BiH voljeli u novi ciklus kvalifikacija da krenu s novim nosiocem kapitenske trake.

A kandidati su - Edin Džeko, Vedad Ibišević, Asmir Begović i Miralem Pjanić.

"Nije tajna da bi selektor objeručke prihvatio Begovića ili Pjanića za nove vođe. Ne bi imao ništa protiv ni Džeke odnosno Ibiševića. Navodno je vrlo izgledna opcija da će Pape stati iza 'nominacije' Džeke kako bi dobio potpuni mir i na Edina prenio odgovornost, mada je priznao da ga je Begović oduševio zbog ljudskih i igračkih kvaliteta. Pogotovo u periodu dok je Begovića držao na klupi. Nisu bez osnove ni najave da bi se selektor volio 'odužiti' Ibiševiću kapitenskom trakom jer je odveo 'zmajeve' na Mundijal golom u Kaunasu i istorijskim pogotkom u Brazilu. I za nerijetko neobjašnjivo držanje na klupi", piše "Avazov sport".

Sušić je na slatkim mukama, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti novi spisak reprezentativaca - ne toliko zbog igrača, koji će biti manje-više isti, već kome će povjeriti kapitensku traku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC