• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Velenju ili Narvi, Sevojno u Kaunasu

Fudbaleri Crvene zvezde tek će 9. jula saznati sa kim će se sastati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

 Zvezda u Velenju ili Narvi, Sevojno u Kaunasu Izvor: MONDO

Crveno-bijeli će 16. jula gostovati slovenačkom Rudaru iz Velenja ili estonskoj Trans Narvi, a revanš će sedam dana kasnije biti odigran na Marakani.

Finalista Lav kupa Srbije, ekipa Sevojna, izvukao je litvanski Kaunas. I "valjaoničari" će prvu utakmicu odigrati na gostujućem terenu.

Utakmice prvog kvalifikacionog kola na programu su 2. i 9. jula.

Kao i Partizan u žrijebu kvalifikacija za Ligu šampiona, oba srpska predstavnika izvučena su iz bubnja među posljednjima.

Zanimljivo je da je u jednom trenutku postojala dosta realna mogućnost da Zvezda ili Sevojno izvuku albanski Fljamurtari, što bi svakako pobudilo sjećanja na 1987, kada je taj tim senzacionalno eliminisao crno-bijele u prvom kolu Kupa UEFA…

Što se tiče mogućih protivnika crveno-bijelih, Rudar je izraziti favorit u susretu sa Trans Narvom.

Velenjci su prošle sezone zauzeli treće mjesto u prvenstvu Slovenije, iza Maribora i Gorice, a u nedjelju su u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu savladali prvaka Hrvatske, zagrebački Dinamo - 2:1!

Estonski tim ima krajnje neveselu istoriju nastupa u evrokupovima, najčešće u Intertoto kupu. Trans Narva je od 1996. godine 13 puta startovala na evropskoj sceni i nijednom nije uspjela da se plasira u drugo kolo. Za sada ne bi trebalo ići dalje od te informacije…

Ljudima iz Zvezde sada predstoji zadatak da dobro prouče potencijalne rivale, o kojima ne znaju ništa.

"Najvažnije je sada uraditi dobar skauting kako ne bi bilo iznenađenja. Poštujemo i Slovence i Estonce, ali Zvezda ima svoju igru i sigurno je da je naš cilj prolazak u narednu rundu kako bismo opravdali ime i prezime kluba. Nemam posebne želje između ova dva protivnika, makar ne dok ih ne vidim. U svakom slučaju zadovoljan sam žrijebom", rekao je trener Zvezde Vladimir Petrović.

Sportski direktor Ivan Adžić rekao je da će skauting Zvezdinih rivala u drugom krugu kvalifikacija biti efikasan.

"Naravno da ne znamo mnogo o ekipama Rudara i Trans Narve, ali gledaćemo njihove mečeve kako bi se upoznali sa kvalitetom. Mislim da smo prošli dobro, ali sigurno je da nikoga nećemo precjenjivati ili potcjenjivati. Osnovna je naša igra i naša forma", rekao je Adžić.

"Valjaoničarima" težak rival

Sevojno će sigurno imati daleko teži zadatak protiv Kaunasa.

Litvanci su prošlog ljeta u kvalifikacijama za Ligu šampiona bili uspješniji od Glazgov Rendžersa, ali ih je na pragu elitnog takmičenja zaustavio danski Alborg!

Kaunas je od 1993. godine, odnosno od sticanja nezavisnosti Litvanije osam puta bio prvak te zemlje, a jednom i prvak Baltičke lige. Prošlu sezonu je završio na drugom mestu iza Ekranasa, sa 10 bodova zaostatka.

Fudbaler Sevojna Radenko Kamberović rekao je da ne poznaje protivnika u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope,ali da njegov tim želi da dokaže da može sa uspjehom da igra u prestižnom kontinentalnom takmičenju.

"Nisam upoznat sa kvalitetom Kaunasa, niti sa kvalitetom litvanske lige. Svaki meč u Evropi mnogo znači za Sevojno. Ovo nam je prilika da pokažemo da možemo da pariramo evropskim ekipama", rekao je Kamberović agenciji Beta.

Odbrambeni fudbaler Sevojna istakao je da je dobro što će njegova ekipa revanš utakmicu igrati kao domaćin, na stadionu Partizana.

"Bolje je što se revanš igra kod nas. Teško je predvidjeti konačan rezultat. Oni su vjerovatno favoriti na papiru, ali jedino mjerilo je teren. Ukoliko dovedemo još nekoliko pojačanja, moći ćemo da im pariramo", ocijenio je on.

Sevojno će igrati kao domaćin igrati u Beogradu, pošto njihov stadion ne ispunjava kriterijume UEFA.

Kamberović je ocijenio i da Sevojno neće imati problem da se uigra za duele sa Kaunasom, koji se igraju 16. i 23. jula, jer je tek prije desetak dana ekipa završila takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

"Skoro smo 'izašli' iz prvenstva, tako da vrijeme za pripreme nije problem. Dobro je što smo zadržali okosnicu tima, dosta dugo igramo zajedno. U svakom slučaju, sa optimizmom ulazimo u novu sezonu", zaključio je Kamberović.

Trener Sevojna, koje je prošle sezone kao drugoligaš došlo do finala Kupa Srbije, Ljubiša Stamenković okupiće ekipu 26. juna, a tri dana kasnije i zvanično će početi pripreme.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC